Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a lansat competiția „Idei pentru România 255"

ro

24 Nov, 2010 22:50 688 Marime text
București, 24 noiembrie, 2010. Portalul www.ecomunitate.ro va găzdui, până pe 6 decembrie, 2010, o competiție adresată tuturor utilizatorilor de internet, prin care aceștia sunt invitați să-și spună părerea cu privire la șansele de dezvoltare pe care accesul la cunoaștere și la tehnologia informației i le aduce unei comunități. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) derulează de cinci ani un amplu proiect, Economia bazată pe Cunoaștere (EBC), care a capacitat 255 de localități din toată România, provocându-le să se alinieze curentelor europene de dezvoltare, prin conectivitate și sporirea potențialului capitalului uman.

„Folosirea tehnologiilor cunoașterii pentru a produce beneficii economice, pentru a ajuta cetățenii să se împlinească personal și profesional, să trăiască mai bine în comunitățile lor - acesta este obiectivul proiectului nostru. Pregătim o schimbare majoră în felul în care oamenii percep și folosesc noile „unelte" care produc bunăstare. Pentru aceste unelte noi e nevoie de deprinderi noi, și astfel vorbim despre conținuturile online și abilitatea de a găsi și pune în practică informația relevantă, sau despre instrumente web 2.0 și produse de tip participativ", a precizat Diana Voicu, directorul Unității de Management a Proiectului Economia bazată pe Cunoaștere.

Știm că cei care se simt deja în elementul lor atunci când evoluează în mediul online, internauții, sunt primii care ne vor ajuta în demersul nostru, de aceea îi încurajăm să intre în acest concurs. Practic, învățăm cu toții să mânuim o materie primă care se comportă, aparent, paradoxal - nu se epuizează prin folosire, ci se înmulțește: cunoașterea", a afirmat Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Valerian Vreme.

Idei pentru România 255 se desfășoară în parteneriat cu Evenimentul Zilei (ediția online) pe www.ecomunitate.ro. Portalul este o adevărată enciclopedie a celor 255 de localități din proiect, precum și o colecție de bune practici realizate în cursul proiectului Economia bazată pe Cunoaștere.

Utilizatorii sunt invitați să posteze comentarii relevante la articolele publicate deja în site. Sugestiile și ideile lor vor ajunge la dispoziția factorilor de decizie din fiecare localitate. În plus, concurenții sunt invitați să voteze cea mai performantă dintre cele 255 de comunități, iar primele 20 din top vor primi titlul de „localitate conectată la cunoaștere"

Concurenții pot accesa direct site-ul www.ecomunitate.ro sau ediția online a Evenimentului Zilei, de unde sunt îndrumați spre plaforma concursului. Înscrierea utilizatorilor se face prin simpla postare a unui comentariu la oricare din articolele aflate în secțiunile Educație, Business, Administrație și Cultură. Premiul concursului constă într-un laptop oferit prin tragere la sorți unui utilizator al site-ului dintre cei care au postat comentarii.

Economia bazată pe Cunoaştere este un proiect strategic de pionierat pentru societatea cunoaşterii din România, conceput şi derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societății Informaţionale. Cu un buget de 69,4 mil USD, proiectul se adresează spaţiului rural si mic urban, și se desfășoară în parteneriat cu primăriile din 255 de comune și oraşe mici (cu mai putin de 30000 locuitori), unde nu există acces la informaţie digitală și, deci, nici competenţe de a o folosi şi exploata.

Prin acces la internet de mare viteză, computere aflate la dispoziţia publicului larg și a școlilor, tehnică de calcul şi telecomunicaţii de producţie recentă, misiunea proiectului este de a ajuta populația din aceste localități (peste 8% din populația României) să afle de unde să obţină informaţie relevantă pentru preocupările sale, să știe cum s-o folosească inteligent şi să producă, mai departe, cunoaştere pe care s-o folosească pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Contact: MCSI, Unitatea de Management al Proiectului EBC, Tel.-Fax 031/7104022 - 031/710-4024, e-mail: kep@mcsi.ro, persoane de contact: Diana Voicu, directorul Unității de Management a Proiectului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii