Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romania doreste implicarea in faza pilot a sistemului eCall

ro

05 May, 2010 13:18 1048 Marime text

Astăzi, 4 mai 2010, Ministrul comunicațiilor și societății informaționale, Gabriel Sandu, a semnat Memorandumul de Înțelegere privind implementarea sistemului eCall la bordul autoturismelor. Alături de România, au semnat memorandumul Malta, Polonia, Belgia, Danemarca si Luxemburg.
eCall este un sistem de apelare automat a serviciilor de intervenție de urgență, sistem care indică exact locul producerii accidentului.
La nivel european, se doreste dotarea autoturismelor cu acest dispozitiv astfel încât, în caz de accident, să se emită un semnal către cea mai apropiată centrală de intervenție de urgență. Semnalul va transmite atât caracteristicile tehnice ale autovehiculului, cât și zona precisă a accidentului. Declanșarea sistemului poate fi automată sau manuală.

Înainte ca eCall să devină total operaţional pe tot cuprinsul UE, ţările care vor implementa faza pilot a sistemului eCall în Europa trebuie să realizeze teste practice si să stabilească standarde comune şi linii directoare în scopul funcsionăriii armonioase a sistemului.
Deja au fost lansate programe pilot în Finlanda, Republica Cehă, Germania, Austria, Italia, Olanda.
Introducerea acestui mecanism va aduce beneficii atât consumatorilor, cât şi agenţiilor implicate, deoarece permite autoturismului şi firmelor de telecomunicaţii să ofere noi aplicaţii actualizate şi servicii care se bazează pe instalarea sistemului eCall în toate autoturismele şi care utilizează tehnologia poziţionării prin satelit.

„Apreciez că iniţiativa Comisiei Europene constituie un demers deosebit de important pentru creşterea siguranţei pe drumurile europene. Pentru România, ţară care se regăseşte pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de accidente mortale din Europa, iniţiativa Comisiei Europene constituie un demers ce trebuie susţinut, având în vedere că prin introducerea acestei tehnologii se poate ajunge la un număr mai scăzut de victime ale accidentelor rutiere", precizează Ministrul Gabriel Sandu.


Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România.

Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii