Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:54 19 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea Ministrului Comunicaţiilor la conferinţa Open Source/Free Software

ro

13 May, 2011 22:52 1051 Marime text

Bucureşti, 13 mai, 2011. Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme a participat astăzi, 13 mai 2011 la conferinţa Open Source/Free Software.

Temele abordate în cadrul conferinţei au fost următoarele:

  • Promovarea soluţiilor OS/FS/LS ca soluţii viabile pentru companiile româneşti şi pentru administraţia publică;
  • Popularizarea recomandarilor UE privind adoptarea soluţiilor OS/FS/LS şi alte iniţiative similare (Open Government etc.).

„Open source este un domeniu în care putem fi creativi. Instituţiile statului au nevoie de open source, una dintre priorităţile mele ca Ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale fiind promovarea acestei componente, prevăzută şi în Strategia Europa 2020. În ceea ce priveste impactul asupra institutiilor publice, consider cava fi pozitiv şi va duce la o continuă dezvoltare şi specializare a personalului IT&C din instituţiile publice", a precizat ministrul Valerian Vreme.

Conferinţa a avut o secţiune comercială în care reprezentanţii companiilor prezente pe piaţa din România au prezentat soluţii concrete care pot fi implementate şi necesită extinderea comunităţii de dezvoltatori, precum şi o secţiune a proiectelor şi comunităţilor pentru schimbul de experinţă şi consolidarea cooperării.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii