Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 27 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Valerian Vreme invită industria să participe la informatizarea României

ro

07 Oct, 2010 17:59 790 Marime text
București, 7 octombrie, 2010. Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Valerian Vreme, a invitat industria de IT&C să ia parte la informatizarea României, în cadrul celei de-a 36-a ediții a Târgului Tehnic Internațional București (TIB), organizat de Romexpo.

Îndemnul a fost făcut cu ocazia participării la acest eveniment a peste 350 de firme din 17 țări, a ambasadorilor din Bulgaria, Republica Cehă, Serbia, Filipine, Egipt, precum și a: Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică (ANCS), Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

„Sunt sigur că România poate paria pe informatizare. Este un domeniu care aduce un plus, mai ales acum, când societatea românească trece prin criză. Este o provocare pe care eu o fac tuturor celor care sunt astăzi prezenți aici: trebuie să implementăm strategia e-România. Mediul economic trebuie să ia parte la modernizarea țării", a precizat ministrul Valerian Vreme.

În același timp, a avut loc cea de-a 14-a ediție a Salonului Internațional de Invenții, Cercetare Științifică și tehnologii Noi - Inventika, aflat sub patronajul Ministerului Educației, Cercetării și Inovării. În cadrul acestui Salon,Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) și Institutul Naţional de Studii şi Cercetări pentru Comunicaţii (INSCC), entități aflate în subordinea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), au prezentat programele lor de cercetare-dezvoltare-inovare.

Cu această ocazie, domnul Valerian Vreme a subliniat faptul că rolul cercetării-dezvoltării-inovării este esențial în procesul de informatizare a României. „ Suntem un popor cu un foarte mare potențial. Singura noastră problemă este că nu aplicăm tot ceea ce creăm. Acest eveniment poate genera condiții care să ducă la dezvoltarea și aplicarea proiectelor de cercetare-dezvoltare-inovare în viitor.", a mai adăugat Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii