Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Valerian Vreme a prezentat Comisiei Europene obiectivele mandatului său

ro

21 Oct, 2010 00:28 706 Marime text
București, 20 septembrie, 2010. Valerian Vreme, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, s-a întâlnit, la sediul ministerului, cu domnul Florin Lupescu, șeful Directoratului de rezolvare a problemelor sociale prin Tehnologia Informației și Comunicațiilor, din cadrul Comisiei Europene.

Cu această ocazie, Ministrul Valerian Vreme a prezentat obiectivele sale, a căror îndeplinire va crea premisele trecerii României la Societatea Informațională:

- Platforma online de plăți, care va fi lansată pe 1 ianuarie 2011, urmând ca acest sistem electronic să fie testat în perioada imediat următoare;

- Integrararea și interoperabilitatea sistemelor electronice ale tuturor instituțiilor publice; Ministrul a precizat că, în cadrul strategiei e-România, va pune accent pe componenta de e-Guvernare, unde companiile private au fost deja invitate să se implice.

Domnul Valerian Vreme a subliniat, în cadrul întâlnirii cu reprezentantul Comisiei Europene, că informatizarea României presupune în primul rând instruirea cetățenilor, astfel încât în toate instituțiile publice să existe personal bine pregătit în domeniul IT&C.

„Instituțiile publice au echipamente tehnologice destul de performante, dar care sunt folosite mai puțin de 10% din capacitate. Motiv pentru care ne trebuie oameni bine pregătiți în acest domeniu. Pe partea de software, vom stabili reguli clare de interoperabilitate și proceduri riguroase de securitate a informațiilor", a adăugat domnul Valerian Vreme.

Reprezentantul Comisiei Europene a pus accent pe Agenda Digitală, a căror componente principale sunt îmbunătăţirea accesului europenilor la internetul rapid şi ultrarapid și reducerea decalajului digital dintre mediul urban și cel rural. Totodată, Comisia va explora posibilităţile de atragere a investiţiilor în reţelele de bandă largă, investiții care vor permite absorbția forței de muncă și relansarea economică la nivel european.

Agenda digitală este prima dintre cele şapte iniţiative-pilot din cadrul Strategiei Europa 2020, fiind prezentată de către Comisia Europeană pe data de 19 mai 2010. Agenda Digitală este menită să contribuie semnificativ la creşterea economică a Uniunii Europene şi să propage beneficiile erei digitale în întreaga societate.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI, vizitaţi www.mcsi.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii