Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Comunicaţiilor a inaugurat serviciile de tip Wimax la Oneşti

ro

22 Nov, 2010 23:54 843 Marime text
Bucureşti, 22 noiembrie 2010. Domnul ministru Valerian Vreme a participat la evenimentul Oneşti pătrunde cu WiMAX în noua eră a comunicaţiilor".

Scopul evenimentului a fost lansarea de către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii(SNR) a Serviciilor Broadband de tip WIMAX, o tehnologie de ultimă oră în domeniul comunicaţiilor.

Prin această lansare, Radiocom sprijină eforturile comunităţii locale de a transforma oraşul Oneşti într-un centru de excelenţă în domeniul telecom, comunitatea oamenilor de afaceri şi locuitorii oraşului beneficiind de acces la Internet de bandă largă şi servicii de telefonie de ultimă generaţie.

În cadrul evenimentului, domnul ministru Valerian Vreme a enumerat priorităţile mandatului său:

  • Creearea unui sistem electronic integrat la nivelul institutiilor guvernului;
  • Constituirea unei biblioteci nationale de programe pentru administratia publica;
  • Realizarea unui sistem de standarde si securitate, necesare interoperabilitatii sistemelor;
  • Impunerea unui ritm alert de atragere a fondurilor structurale in domeniu.

Conferinţa a reprezentat de asemenea şi un bun prilej pentru ministrul comunicaţiilor de a invita instituţiile publice să se înregistreze în Sistemul Naţional de Plăţi Electronice.

"Oraşul Oneşti a devenit printre primele oraşe digitale din ţară. Această licenţă WiMax aduce un plus de informaţie, dar şi un plus de calitate în deciziile pe care le vor lua atât cetăţenii cât şi mediul de afaceri", a declarat domnul Valerian Vreme, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale .

Pentru Radiocom utilizarea noii tehnologii WiMAX, tehnologie wireless bazată pe standardele industriei de gen, care asigură conectivitate wireless broadband last-mile de înaltă viteză, permite oferirea de servicii atat segmentului business cat si persoanelor fizice, concurand serios conexiunile dial-up pe linii telefonice. Serviciile de care vor putea beneficia ambele categorii de clienti sunt pachete de tip 2P: Telefonie si servicii de conectivitate: Internet PREMIUM si BEST EFFORT sau Business VPN.

Alături de domnul Valerian Vreme au participat în calitate de invitaţi şi domnul Constantin Scripăţ, Prefect al Judeţului Bacău, domnul Dragoş Benea, Preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău, domnul Emil Lemnaru, Primarul Municipiului Onesti, reprezentanţi de seamă ai instituţiilor publice locale din oraş şi judeţ, reprezentanţi ai comunităţii locale a oamenilor de afaceri precum şi mass - media locală.

WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access): reprezintă un nou standard pentru o tehnologie de acces radio ce permite realizarea unor conexiuni eficiente de banda larga în bucla de abonat (last mile) pentru locuinţe, reţele de instituţieşi reţele mobile. Tehnologia WiMAX este complementara tehnologiilor de acces pe fibră optică şi ADSL, existente deja pe piaţa românească.

Radiocom, marcă înregistrată a Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A. este unul dintre principalii furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România şi, în acelaşi timp, lider de piaţă în domeniul broadcasting-ului.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii