Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:37 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MCSI - Valerian Vreme sprijină realizarea Centrului de Excelenţă în Cercetare IBM la Târgu Mureş

ro

20 Apr, 2011 22:28 930 Marime text

București, 20 aprilie, 2011. Ministrul Valerian Vreme a fost prezent, la Palatul Victoria, alături de Primul Ministru Emil Boc la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înţelegere dintre Primarul oraşului Tîrgu Mureş, Dorin Florea şi Vice-președinte global al IBM Research, Thomas Revees. Memorandumul de Înţelegere a fost semnat pentru realizarea Centrului de Excelență în Cercetare "Transilvania".

Alături de ministrul Valerian Vreme, au participat şi primarii municipiilor Alba-Iulia, Brașov, Cluj Napoca, precum şi consultantul părții române. Delegaţia companiei IBM a fost condusă de Thomas Reeves, Vice-președinte global al IBM Research.

Centrul va avea ca arii de competenţă domenii precum sănătate, farmaceutică, nanotehnologie, știintele vieții și orașe inteligente ("smart cities") şi va oferi posibilitatea instruirii cercetătorilor în cele mai moderne centre de cercetare din lume; angajarea cercetătorilor români și repatrierea celor stabiliți în străinătate; stimularea atragerii de fonduri europene sau de altă natură pentru orașe, universități și administrația centrală; dezvoltarea regiunii Transilvania în special și a României în general, inclusiv prin crearea de noi locuri de muncă.

Conform întelegerilor, în perioada următoare va fi format un grup de lucru, alcătuit din reprezentanți ai universităților transilvănene și ai administrației, precum și din cercetători ai IBM Research din diferite state ale lumii. Acest grup de lucru va analiza ariile de competență și investițiile necesare realizării Centrului de Excelență "Transilvania". Odată definitivate aceste aspecte, următorul pas, preconizat pentru luna iunie 2011, va fi înființarea centrului și încheierea unui acord de cercetare între părți.

Centrul "Transilvania" face parte din strategia "Digital Mureș" prin care municipiul Tîrgu Mureș îşi propune să înființeze primul „Oraş Ştiinţific pentru Cercetare şi Informatică Medicală".

Strategia "Digital Mureş" va contribui la dezvoltarea oraşului Târgu Mureş prin modernizarea serviciilor publice, îmbunătăţirea relaţiei cu cetăţenii, economii substanţiale, dezvoltarea instituţiilor şi companiilor locale, precum şi crearea de noi locuri de muncă.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii