Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MCSI nominalizat pentru cele mai bune realizari in domeniul managementului de proiect

ro

05 Nov, 2010 19:05 838 Marime text

Bucureşti, 05 noiembrie, 2010. Proiectul "Economia Bazată pe Cunoaștere", derulat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost nominalizat de Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) pentru cele mai bune realizări în domeniul managementului de proiect.

În cadrul proiectului au fost nominalizate două dintre cele mai importante componente ale acestuia: Portalul e-Comunitate şi Programul de instruire TIC în şcoala şi afaceri.

Portalul eComunitate (www.ecomunitate.ro) facilitează comunicarea si promovează interacţiunea între comunităţile defavorizate, oferind publicului larg accesul rapid la informaţii despre: educaţie, cultură, administraţie şi antreprenoriat. Programul de instruire TIC în școală și afaceri este o componentă prin intermediul căreia, profesorii, funcţionarii publici din administraţie, întreprinzătorii şi bibliotecarii, beneficiază de trainning în utilizarea calculatorului.

Economia Bazată pe Cunoaştere este un proiect strategic de pionierat pentru societatea cunoaşterii din România care se adresează spaţiului rural si mic urban (oraşe cu o populaţie mai mică de 30000 locuitori), acolo unde nu există acces la informaţie digitală si, prin urmare, nici competenţe de a o folosi şi exploata. Proiectul se desfăşoară în 255 de localitati, obiectivele principale ale acestuia fiind:

  • Acces la IT&C şi alfabetizare digitală pentru locuitorii celor 255 de comunitati;
  • Modernizarea sistemului educaţional prin IT&C;
  • Dezvoltarea şi promovarea serviciilor de e guvernare;
  • Promovarea comerţului electronic inovativ şi susţinerea IMM-urilor.

IPMA este organizaţie non-profit pentru managementul organizaţiilor şi reprezintă mai mult de 50 de asociaţii naţionale de management de proiect, având membri în Europa de Nord, America de Sud, Asia, Africa şi Orientul Mijlociu.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii