Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MCSI intenţionează să valorifice acţiunile deţinute la Romtelecom

ro

26 Nov, 2010 17:39 1003 Marime text
Bucureşti, 26 noiembrie, 2010.
 
Marius Fecioru, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, s-a întâlnit, la sediul MCSI, cu Guido Kerkhoff, membrul Consiliului de Administraţie Deutsche Telekom responsabil pentru subsidiarele din Europa, cu Michael Tsamaz, preşedinte şi director general al companiei Hellenic Telecommunications Organization (OTE S.A.), precum şi cu Yorgos Ioannidis, director executiv al Romtelecom.

Cu ocazia acestei întâlniri, oficialul guvernamental a exprimat intenţia MCSI de a valorifica acţiunile pe care instituţia le deţine, în proporţie de 46%, în cadrul companiei Romtelecom. În acest sens, domnul Marius Fecioru i-a invitat pe reprezentanţii OTE să vină, până la sfârşitul anului 2010, cu o ofertă de preţ pentru pachetul deţinut de stat la Rotelecom. O altă posibilitate care ar putea fi luată în calcul în vederea valorificării pachetului de acţiuni deţinut de MCSI la Romtelecom este listarea la Bursă.
 
Domnul Michael Tsamaz a precizat că managemntul companiei se va concentra pe trasarea unei direcţii de acţiune astfel încât să se asigure stabilitatea companiei Romtelecom pe piaţa din România.
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.
 
Romtelecom oferă astăzi servicii complexe pe piaţa de comunicaţii: de la tradiţionala telefonie fixă, la Internet, televiziune digitală, IPTV, servicii combinate de date şi voce, precum şi un program permanent controlat de Customer Care.
Acţionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicaţii din Grecia - cu 54,01% - şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) - 45.99%. Operatorul german de comunicaţii Deutsche Telekom deţine o participaţie de 30% la compania OTE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii