Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MCSI Bani europeni pentru implementarea Sistemului de plăți online în județul Dâmbovița

ro

19 Jan, 2011 23:54 747 Marime text
București, 19 ianuarie, 2011. Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), domnul Valerian Vreme, a semnat ieri, la Consiliul Județean Dâmbovița, acordul de finanțare prin fonduri structurale a proiectului: Sistem de plată electronic pentru automatizarea serviciilor de impozite și taxe locale către contribuabilii Județului Dâmbovița. Valoarea totală a proiectului este de 6.707.352 lei, valoarea totală eligibilă fiind de 5.409.155 lei, dintre care 5.300.971 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile.

Proiectul, finanțat prin operațiunea 3.2.1 - „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", presupune implementarea, în 12 luni, a unui sistem electronic integrat cu toate cele 89 de primării din județul Dâmbovița.

Sistemul va pune la dispoziția cetățenilor posibilitatea de plată online a taxelor și impozitelor folosind internetul și un card bancar. Totodată, vor putea fi utilizate dispozitive de tip PDA (Personal Digital Assistant) pe care un reprezentant al Administrației Locale le va folosi în deplasarile pe teren.

S-au estimat următoarele rezultate în urma implementării proiectului:

- 335 de funcționari publici instruiți pentru folosirea aplicatiei informatice;

- 50.000 de utilizatori persoane fizice;

- 80%: ponderea serviciilor electronice implementate ca urmare a realizării proiectului în totalul serviciilor furnizate de către instituțiile publice din județul Dâmbovița.

Nu mai putem rămâne la nivelul anilor 90. Trebuie ca instituțiile statului să vorbească același limbaj, să aibă sisteme interoperabile, să fie integrate într-un sistem național. Pe perioada celor 12 luni așteptăm feedback privind starea de implementare a proiectului. În toată această perioadă, MCSi va veni în sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița", a precizat Ministrul Comunicațiilor la semnarea acordului de finanțare.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro.

OIPSI este organizat la nivel de direcţie generală, în cadrul MCSI, având ca scop gestionarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale în domeniul IT&C prin implementarea operaţiunilor Axei III din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Operațiunea 3.2.1 - „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar" face parte din domeniul major de intervenție 2 - „Dezvoltarea şi Creșterea Eficienţei Serviciilor Publice Electronice Moderne", din cadrul Axei prioritare III TIC pentru sectoarele privat şi public, din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii