Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MCSI a finalizat Registrul naţional al autorităţilor publice

ro

02 Sep, 2010 19:31 4904 Marime text
Bucuresti, 2 septembrie, 2010. Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCS), prin Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională (CNMSI), operator al Sistemului Electronic Naţional (SEN), a finalizat colectarea informaţiilor care stau la baza elaborării Registrului naţional al autorităţilor publice din România.

Informaţiile din registru sunt furnizate de către autorităţile publice înregistrate în Sistemul Electronic Naţional. Datele furnizate prin intermediul registrului național al autorităților publice vor fi disponibile publicului larg cu ajutorul sistemelor dezvoltate în cadrul strategiei naționale e-România.

Cateva date statistice extrase din registrul national al autoritatilor publice:

Institutii din administratia publica

Nr. Institutii inregistrate

Prefecturi

42

Consilii Judetene

41

Consilii Locale

3102

Primarii

3102

Institutii scolare

3106

Spitale

438

Sistemul Electronic Naţional (SEN) - www.e-guvernare.ro - reprezintă un punct de acces la serviciile electronice şi la informaţiile instituţiilor administraţiei publice, atât pentru persoane fizice cât și juridice. SEN reprezintă primul pas în realizarea "reformei la ghișeu" ca proces de reformă a administraţiei publice, astfel încât aceasta să fie pusă în mod real în slujba fiecărui cetăţean cu scopul conturării unei societăţi informaţionale autentice.

Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţionale (CNMSI), înfiinţat în baza HG 1439/2009, este o instituţie publica cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, având drept principală atribuţie implementarea şi operarea la nivel naţional a sistemelor informatice ce furnizează servicii destinate guvernării electronice.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii