Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului Valerian Vreme cu membrii AmCham România

ro

15 Feb, 2011 23:17 969 Marime text

Bucureşti 15 februarie, 2011. Ministrul Comunicaţiilor, domnul Valerian Vreme, a participat astăzi, 15 februarie 2011, alături de domnul Mark Henry GITENSTEIN, ambasadorul S.U.A., la întâlnirea cu membrii Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham România).

În cadrul acestei reuniuni, membrii Camerei de Comerţ Americane în România, precum şi alţi reprezentanţi ai comunităţii de afaceri, au discutat şi au identificat modalităţile de colaborare pentru a stabili legături solide cu oficialii Guvernului României.

Principalele teme abordate în cadul dezbaterii au fost:

  • Viziunea şi strategia Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale pentru următoarea perioadă;
  • Evoluţii recente privind cheltuirea fondurilor europene;
  • Implicarea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în proiecte IT dezvoltate de alte ministere;
  • Implementarea sistemului OPEN SOURCE.

„Dacă vorbim despre domeniul IT pot spune că este vârful de lance al colaborării între SUA şi România. Acest model de cooperare ar trebui extins în toate domeniile de activitate între cele două ţări. Datorită investiţiilor care s-au realizat până acum în România, pot afirma că Bucureştiul reprezintă capitala IT din Europa de SE, sectorul IT având un aport major pentru dezvoltarea economiei şi industriei româneşti", a declarat domnul ministru Valerian Vreme în cadrul evenimentului.

Ministrul Comunicaţiilor a susţinut că este necesară o strategie de utilizare şi dezvoltare a sistemului OPEN SOURCE: „Sunt adeptul unei strategii coerente în ceea ce priveşte conceptul OPEN SOURCE. MCSI nu doreşte să impună nimănui utilizarea acestui concept, ci să determine piaţa să conştientizeze atât plusurile, cât şi minusurile sistemului".

Evenimentul a reunit oficiali ai Amabasadei SUA în România, reprezentanţi ai marilor jucători din piaţa IT&C, precum şi reprezentanţi din domeniul financiar.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), fondată în 1993, reprezintă peste 300 de membri-companii americane, internaţionale şi locale, cu investiţii totale de peste zece miliarde de dolari şi mai mult de 150,000 de locuri de muncă create. AmCham România este afiliată la Camera de Comerţ a S.U.A. şi membră a Consiliului European al Camerelor de Comerţ Americane.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii