Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii craioveni se pregătesc pentru o misiune în Polonia

ro

02 Feb, 2017 09:22 1548 Marime text
Peste 100 de militari de la Brigada 2 Infanterie “Rovine” din Craiova se pregătesc pentru a desfășura o misiune în Polonia. Aceștia ar urma să fie dislocați în prima jumătate a anului, pentru o perioadă de aproximativ șase luni. 
România va participa cu un detașament de apărare antiaeriană, format dintr-o baterie de apărare antiaeriană tip OERLIKON întărită, cu maximum şase piese, conform deciziei asumate de România după Summit-ul NATO de la Varşovia, pentru consolidarea prezenţei aliate înaintate întărite pe segmentul nordic al flancului estic.
Totodată, a fost creat cadrul pentru operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale pe structura Brigăzii 2 Infanterie din Craiova, unde Polonia va participa, de asemenea, cu o companie.
Militarii craioveni au o solidă experiență în teatrele de operații, consolidată în ultimele două decenii în multiple misiuni executate în Afganistan, Irak și Balcanii de Vest. Brigada dispune de tehnică modernă de luptă, ceea ce va asigura deplina compatibilitate și interoperabilitate cu structurile aliaților.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii