Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava Școală Mircea a acostat în portul Constanța după un marș de instrucție de 54 de zile (GALERIE FOTO)

ro

30 Jul, 2022 15:21 1384 Marime text
Nava Scoală Mircea. Foto: Facebook/Forțele Navale Ionut FeleaNava-școală „Mircea” a acostat sâmbătă, 30 iulie, în portul militar Constanța, după ce a executat un marș de instrucție cu o durată de 54 de zile.

Potrivit Forțelor Navale Române, la bordul velierului, au efectuat stagiul de practică 92 de studenți militari din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum și opt studenți străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Marea Britanie, Polonia și Statele Unite ale Americii.

Nava-școală „Mircea” a plecat din țară la data de 6 iunie, iar pe parcursul marșului a efectuat escale în porturile Augusta și Genova (Italia), Valencia (Spania), Valletta (Malta) și Alexandria (Egipt). În porturile Genova și Valencia, nava militară românească a participat alături de alte veliere la Regata „Iacobus Maris”.

Pentru cadeții aflați la bordul navei-școală „Mircea”, marșul de instrucție a fost prima activitate în cadrul căreia s-au familiarizat cu viața pe mare și cu lucrul în echipă. Studenții și-au format și și-au dezvoltat deprinderile marinărești, prin executarea unor lucrări cu grad ridicat de risc, în arboradă la velatura navei, și a serviciilor de gardă și cart pe navă, precum și prin exploatarea, în siguranță, a instalațiilor și echipamentelor de la bordul navei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii