Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Pompierii militari bihoreni participă la un amplu exercițiu internațional, în Polonia

ro

04 Sep, 2023 16:35 611 Marime text
Pompierii militari bihoreni participă la un amplu exercițiu internațional,  în Polonia. Sursa foto: ISU Bihor
Pompierii militari bihoreni participă la un amplu exercițiu internațional, în Polonia

14 pompieri militari bihoreni, care fac parte din Modulul Național de Detecție și Prelevare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară, participă la un amplu exercițiu internațional de protecție civilă, care se desfășoară în regiunea Ostrów Mazowiecka din Polonia.

Duminică, 03 septembrie a.c., Modulul de Detecție și Prelevare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară (RO CBRNDET) din România, modul certificat în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă, format din 27 de pompieri militari, din care 14 pompieri militari bihoreni, cu șapte mijloace tehnice (3 autospeciale CBRN, o remorcă CBRN, o ambulanță SMURD, un microbuz și o autospecială de primă intervenție și comandă) a fost mobilizat în Polonia, unde participă, până în data de 07 septembrie a.c., la un exercițiu internațional organizat de Serviciul de Pompieri de Stat al Republicii Polonia.
În această activitate, care vizează îmbunătățirea cooperării pe linie de protecție civilă, sunt angrenate echipe din opt state europene.

Pe timpul deplasării, până să ajungă în baza de operații, echipa de salvatori a acordat ajutor victimelor unui accident rutier care s-a produs pe traseul lor, în Polonia. 
În eveniment a fost implicat un microbuz, în care se aflau trei persoane. Membrii modulului român au intervenit rapid, au deconectat bornele mașinii, au asigurat măsurile PSI, iar echipajul SMURD, din componența modulului, a acordat asistență medicală conducătorului auto.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii