Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar ranit in Afganistan 4.01.2009

ro

04 Jan, 2009 17:06 927 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ de la Ministerul Apărării Naţionale

Un militar din Batalionul 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele" a fost rănit astăzi, 3 ianuarie, în jurul orei 16.00, ora României, în Afganistan.

Soldatul voluntar Nicolae Paraschiva executa o misiune de intervenţie rapidă într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană (EOD) pe autostrada A1, la aproximativ 50 de kilometri de baza Lagman, Qalat.

Autovehiculul uşor blindat de tip Humvee (HMMWV), în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, militarii fiind atacaţi concomitent cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc.

Militarul rănit a fost evacuat de urgenţă pe calea aerului la spitalul din Kandahar, unde beneficiază de asistenţă medicală specializată.

Conform procedurilor standard de operare în astfel de situaţii, zona a fost imediat securizată.

Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie a Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele", condusă de  şeful de stat major al unităţii.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale monitorizează evoluţia stării de sănătate a militarului rănit şi ţine legătura permanent cu familia acestuia.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii