Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Vizita ministrului apărării naționale la Spitalul Militar din Sibiu

ro

05 Apr, 2024 14:58 375 Marime text
Nr. 84 -  5 aprilie 2024
 
 
 
Angel Tîlvăr, la Sibiu: „Spitalul Militar de Urgență contribuie la creșterea calității vieții militarilor, precum și a cetățenilor din zonă!”
 
Vizita ministrului apărării naționale la Spitalul Militar din Sibiu
 
          Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a aflat recent în garnizoana Sibiu, unde s-a întâlnit cu personalul medical al Spitalului Militar de Urgență ,,Alexandru Augustin”.
          Cu acest prilej, ministrul Tîlvăr s-a informat despre stadiul lucrărilor de modernizare derulate în unitatea medicală. „Mă bucur să constat că v-ați îndeplinit obiectivele. Mă refer aici la amenajarea corespunzătoare a Compartimentului Primiri Urgențe, reabilitarea instalației de gaze și a celei termice, precum și la renovarea Secției ORL, a Compartimentului Boli Infecțioase și a blocului operator al Secției Chirurgie, lucrări a căror valoare totală se apropie de cinci milioane de lei”, a declarat ministrul apărării.
          În urma discuțiilor cu personalul spitalului, delegația MApN, din care au mai făcut parte șeful Direcției Generale Management Resurse Umane, generalul-locotenent George Spiridonescu, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin, și șeful Direcției Medicale, generalul-maior medic Dragoș-Marian Popescu, a fost informată despre faptul că spitalul poate oferi servicii medicale de calitate, însă sunt dificultăţi în ceea ce privește încadrarea cu personal de specialitate. Direcția Medicală a MApN urmează să identifice cele mai potrivite soluții pentru rezolvarea acestei probleme.
          La final, ministrul apărării a vizitat șantierul viitorului bloc chirurgical - politraumă, care va avea o suprafață de 10.000 mp și a cărei construcție, în valoare totală de 97 de milioane de lei, este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. ,,Mă bucur că proiectul pe care l-am semnat în primăvara anului trecut, împreună cu ministrul Sănătății, începe să prindă contur”, a adăugat ministrul Tîlvăr.
          Potrivit proiectului, noul bloc chirurgical al Spitalului Militar de Urgență ,,Alexandru Augustin” din Sibiu ar urma să fie finalizat în anul 2025.
 
 
 
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii