Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 22 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

ro

20 Mar, 2024 09:34 384 Marime text
Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina
 
Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru și șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad au participat marți, 19 martie, la cea de-a 20-a reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina, la baza aeriană Ramstein, Germania.
Scopul reuniunii a fost acela de a analiza progresele înregistrate în urma reuniunilor anterioare, de a prezenta aspecte de actualitate și evaluări privind conflictul din Ucraina, precum și stadiul acordării de sprijin de către țările participante.
În intervenția sa, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale a evidențiat sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei de la începutul războiului, inclusiv prin participarea țării noastre la efortul extins al Uniunii Europene privind instruirea militarilor ucraineni în cadrul misiunii EUMAM UA și la misiunea INTERFLEX, condusă de Marea Britanie. De asemenea, a fost subliniata importanța Centrului de instruire F-16 din România pentru pregătirea piloților români și ucraineni.
În încheierea intervenției sale, demnitarul român a menționat importanța continuării sprijinului pentru Ucraina, la nivel internațional, în contextul de securitate extrem de dificil.
 
 
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii