Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tilvăr la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina „România va continua sprijinul multidimensional pentru Ucraina”

ro

23 Jan, 2024 17:39 725 Marime text
Sursa foto: Facebook



 
  • Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a participat marți, 23 ianuarie, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, desfășurată în format videoconferință și condusă de secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III, potrivit MApN.

Cele aproximativ 50 de state participante au transmis un mesaj de solidaritate și unitate în continuarea sprijinului pentru Ucraina, prin dezvoltarea unor inițiative comune cu relevanță pentru Kiev.

„În cadrul acestei noi reuniuni am analizat progresele înregistrate în urma întâlnirilor anterioare, am discutat pe marginea situației de securitate actuale din regiune și despre nevoile de sprijin ale partenerului ucrainean”, a subliniat ministrul Tîlvăr.


Ministrul român al apărării a condamnat, în intervenția sa, atacurile rusești repetate împotriva civililor și a infrastructurii critice ucrainene și a reiterat sprijinul ferm al țării noastre pentru Ucraina, fiind evidențiată intensificarea dialogului politico-militar și diplomatic, la nivel bilateral. Angel Tîlvăr a reliefat implicațiile acestor atacuri pentru securitatea regională, evidențiind importanța susținerii Ucrainei în consolidarea capacității de apărare în fața agresorului, conform sursei.

„România va continua sprijinul multidimensional pentru Ucraina. La aproape doi ani de la declanșarea războiului de agresiune de către Federația Rusă, poporul ucrainean continuă să dea dovezi de curaj și reziliență și este important să continuăm să răspundem împreună nevoilor de sprijin”, a transmis ministrul român în cadrul reuniunii.


Ministrul Tîlvăr a evidențiat eforturile întreprinse de România pe palierul instruirii militarilor ucraineni, în cadrul misiunii Europene EUMAM Ucraina și Operației INTERFLEX coordonată de Marea Britanie. Totodată, a subliniat rolul important al Centrului European de Instruire F-16 din România, fiind prezentate eforturile realizate pentru ca și piloții ucraineni să poată începe instruirea în această facilitate.
 
 
 Citește și
Reuniune de lucru pe teme din domeniul sănătății și asistenței sociale
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii