Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" la activarea Grupului de Cooperare Navala BLACKSEAFOR

ro

07 Apr, 2010 23:22 1302 Marime text

 Nr. 79

 7 aprilie 2010                                       

                        Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" va participa, în perioada 8-27 aprilie, la activarea Grupului de Cooperare Navală BLACKSEAFOR, care se va desfăşura în apele internaţionale şi cele teritoriale ale Bulgariei, României şi Turciei. Activităţile Grupului Naval BLACKSEAFOR vor consta în exerciţii navale de luptă contra minelor, căutare şi salvare pe mare, asistenţă umanitară şi protecţia mediului.

Alături de nava românească, la exerciţii vor mai participa fregata Yldirim (Turcia), nava de comandament Slavutich (Ucraina), nava de debarcare a desantului Tsezar Kunikov (Federaţia Rusă) şi fregata Verni (Bulgaria).

Programul mai cuprinde vizite în porturile Varna (Bulgaria), Eregli (Turcia) şi Constanţa. Pe timpul staţionării în porturile menţionate se vor desfăşura exerciţii demonstrative, întâlniri cu oficialităţi militare şi civile, activităţi sociale.

Corveta "Contraamiral Horia Macellariu”, comandată de căpitan-comandorul Liviu Motoc şi având la bord un echipaj format din 90 de militari, va pleca din portul militar Mangalia, joi, 8 aprilie, la ora 12.00.

Jurnaliştii interesaţi să participe la ceremonia de plecare vor fi aşteptaţi la intrarea în portul militar Mangalia începând cu ora 11.30. Persoana de contact: locotenent comandor Ion BURGHIŞAN, tel. 0741.102.701

                                                                        ***

       Gruparea BLACKSEAFOR este concepută ca o forţă care acţionează "la chemare" şi este activată de două ori pe an pentru a desfăşura exerciţii navale. Comanda Grupării este asigurată, în conformitate cu protocolul de înfiinţare, succesiv de cele şase state riverane Mării Negre care participă cu forţe: Bulgaria, Georgia, România, Federaţia Rusă, Ucraina şi Turcia. Informaţii suplimentare referitoare la Grupul de Cooperare Navală în Marea Neagră, BLACKSEAFOR, pot fi obţinute la adresa din internet www.blackseafor.org .

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii