Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa MApN Secretarul de stat Valeriu Nicut, in vizita oficiala la Alger

ro

07 Dec, 2015 17:04 1281 Marime text
Secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Valeriu Nicuţ, efectuează, în perioada 7-9 decembrie, o vizită oficială în Republica Algeriană Democratică şi Populară.
Un punct important pe agenda vizitei l-a constituit semnarea luni, 7 decembrie, la Alger, a Acordului de cooperare în domeniul apărării între Guvernul României şi Guvernul Republicii Algeriene Democratice şi Populare şi a Acordului privind protecţia informaţiilor clasificate din domeniul apărării între cele două ministere de resort.
Semnarea celor două acorduri constituie un pas important în vederea stabilirii cadrului juridic bilateral şi deschide posibilitatea cooperării militare româno-algeriene pe proiecte de interes reciproc în domenii precum modernizarea echipamentelor militare, schimbul de informaţii, dezvoltarea cercetării ştiinţifice şi tehnologice, prin punerea în practică de programe comune de cercetare şi tehnologie, sau formarea personalului în instituţii de învăţământ militar.
Agenda vizitei secretarului de stat român a inclus, de asemenea, o întrevedere cu secretarul general al ministerului apărării algerian, general-maior Mohamed Zenakhri. Cu această ocazie, cei doi oficiali au salutat relansarea dialogului bilateral la nivelul ministerelor apărării şi s-au informat reciproc asupra situaţiei de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi în zona de nord a Africii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii