Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:34 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa MApN Noi consultari pe tema prioritatilor strategice ale M.Ap.N.

ro

07 Mar, 2016 16:11 445 Marime text
 A doua întâlnire cu reprezentanţi ai Parlamentului, ai Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, experţi din sfera apărării şi securităţii, precum şi cu membri ai mediului asociativ al militarilor în rezervă pe tema stadiului şi perspectivelor de implementare a proiectului sectorial prioritar "Alinierea structurii armatei şi a managementului resurselor umane la cele mai bune practici ale NATO şi la consecinţele generate de noul mediu de securitate", s-a desfăşurat luni, 7 martie, la sediul instituţiei, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mihnea Motoc.
                Ministrul Motoc a prezentat stadiul celor trei sub-componente ale pachetului, trecerea graduală la concepţia de Stat Major al Apărării, armonizări şi optimizări ale regimului aplicabil categoriilor de personal militar, respectiv creşterea mobilităţii pe funcţii şi a previzibilităţii carierei militare.
                Astfel, în cadrul şedinţei a fost prezentat stadiul discuţiilor privind implicaţiile transformării Statului Major General în Stat Major al Apărării, concept aplicat în spaţiul Euro-Atlantic, care să asigure o mai bună funcţionare a organismului militar în raport cu cerinţele şi nevoile instituţiei.
                "Avem în vedere ca Statul Major al Apărării să fie condus de şeful S.M.A., care va exercita comanda deplină a structurii de forţe a Armatei României, va fi principalul consilier militar al Preşedintelui României, al Primului Ministru şi al ministrului apărării naţionale", a spus Mihnea Motoc.
                De asemenea, au fost dezbătute şi alte teme importante pentru Armata României, precum modificări la statutul personalului militar şi al ghidului carierei militare pentru realizarea unui sistem de evoluţie în cariera militară dinamic şi previzibil, cu mobilitate şi performanţă profesională superioare.
* * *
                Prima masă rotundă în acest format s-a desfăşurat luni, 1 februarie, la sediul M.Ap.N. Acest format de consultare a fost iniţiat de ministrul Mihnea Motoc în acord cu angajamentul de deschidere şi transparenţă asumat de Guvernul României.

Ti-a placut articolul?

Comentarii