Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:21 23 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa MApN Conferinta militara internationala, la Bucuresti

ro

28 Oct, 2015 17:54 558 Marime text
Conferinţă militară internaţională de ştiinţe comportamentale, la Bucureşti

Prima ediţie a Conferinţei militare internaţionale de ştiinţe comportamentale, organizată de Centrul de investigaţii sociocomportamentale din subordinea Direcţiei management resurse umane a Ministerului Apărării Naţionale, se desfăşoară, în zilele de 28 şi 29 octombrie, la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti.

Lucrările conferinţei, ce are ca temă "Abordări interdisciplinare şi transculturale ale comportamentului uman în organizaţia militară", includ prezentări ale unor informaţii de referinţă din domeniile psihologiei clinice şi psihoterapiei, psihologiei muncii şi a transporturilor, precum şi cel al sociologiei situaţiilor de urgenţă.

Conferinţa reuneşte aproximativ 200 de participanţi, specialişti români şi străini din domeniul ştiinţelor comportamentale din instituţiile componente ale sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, din mediul academic românesc şi din cadrul Armatei Statelor Unite ale Americii.
* * *

Centrul de investigaţii sociocomportamentale al M.Ap.N. a fost înfiinţat prin ordin al ministrului apărării naţionale în luna mai a anului 2014, având misiunea de a asigura asistenţa psihologică a personalului întors din teatrele de operaţii.

Centrul reprezintă un instrument important în procesul de modernizare a managementului resurselor umane ale armatei, iar psihologii centrului derulează activităţi de consiliere şi psihoterapie a personalului cu simptomatologie specifică comportamentelor disfuncţionale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii