Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:04 19 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident de munca la o unitate militara din Mangalia

ro

10 Jun, 2010 21:55 1233 Marime text

Nr. 146                            

10 iunie 2010                              

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Joi, 10 iunie, în jurul orei 15.00, la U.M. 02109 din garnizoana Mangalia, a avut loc un accident de muncă, în care au fost implicaţi şapte militari.

Aceştia participau la un antrenament de pregătire a unei rachete de exerciţiu, care consta în executarea unor manevre pentru transfer de combustibil, dintr-un rezervor special, în rachetă.

În timpul derulării operaţiunii, s-a produs o scurgere de oxidant, care a generat accidentarea militarilor, prin contactul direct cu substanţa corozivă, deşi s-au luat măsuri de protecţie specifice unei astfel operaţiuni.

Personalul afectat a fost transportat de urgenţă cu ambulanţe la Spitalul Municipal Mangalia pentru asistenţă medicală de specialitate. 

Din primele informaţii, unul dintre militari prezintă arsuri pe 15-20% din suprafaţa corpului, iar ceilalţi pe suprafeţe de 2-3%. După acordarea primului ajutor, personalul medical a decis transferul militarilor la secţia de specialitate a Spitalului Judeţean Constanţa, pentru tratament şi investigaţii suplimentare.

Şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat numirea unei comisii care va cerceta cauzele producerii accidentului.                 

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Ti-a placut articolul?

Comentarii