Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Intervenții ale polițiștilor

ro

24 Apr, 2024 12:48 265 Marime text
Nr. 615 din 24 aprilie 2024
 
INTERVENȚII ALE POLIȚIEI ROMÂNE
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.200 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 8.400 de fapte contravenționale.
 
La data de 23 aprilie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 463 de acțiuni și au intervenit la 2.221 de evenimente, dintre care 1.825 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.
 
De asemenea, au fost depistate 24 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 65 de măsuri preventive.
 
Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 8.427 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.311.547 de lei.
 
Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 87 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 462 de permise de conducere, dintre care 137 pentru viteză, 34 pentru alcool și 8 pentru droguri.
 
De asemenea, au fost retrase 377 certificate de înmatriculare.
                                                        
*
 
Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.
 
Astfel, la nivel național, peste 3.700 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Au fost organizate 381 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.244 de autovehicule și legitimate 10.215 persoane.
 
Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.750 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 145 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.
 
În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 28 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 210 permise de conducere, dintre care 19 pentru alcool și 57 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 195 de certificate de înmatriculare.
 
Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
 
Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii