Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Intervenții ale polițiștilor

ro

10 Apr, 2024 12:35 384 Marime text
Nr. 553 din 10 aprilie 2024
 
INTERVENȚII ALE POLIȚIEI ROMÂNE
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.700 de solicitări ale cetățenilor și au constatat 10.400 de fapte contravenționale.
 
La data de 9  aprilie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 470 de acțiuni și au intervenit la 2.721 de evenimente, dintre care 2.255 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.
 
De asemenea, au fost depistate 24 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 79 de măsuri preventive.
 
Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 10.400 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.831.347 de lei.
 
Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 105 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 647 de permise de conducere, dintre care 188 pentru viteză, 48 pentru alcool și 6 pentru droguri.
 
De asemenea, au fost retrase 437 de certificate de înmatriculare.
                                                        
*
 
Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.
 
Astfel, la nivel național, peste 3.900 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Au fost organizate 406 filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.930 de autovehicule și legitimate 11.123 de persoane.
 
Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.197 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 200 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.
 
În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 24 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 308 permise de conducere, dintre care 26 pentru alcool și 103 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 201 certificate de înmatriculare.
 
Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
 
Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii