Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Luminița Odobescu a primit pe Ambasadorului Republicii Albania la București, E. S. Ilir Tepelena, în vizită de rămas bun

ro

24 Nov, 2023 13:47 632 Marime text
24 noiembrie 2023
 
Comunicat de presă
Primirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a Ambasadorului Republicii Albania la București, E. S. Ilir Tepelena, în vizită de rămas bun
 
Ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, l-a primit vineri, 24 noiembrie 2023, pe E.S. Ilir Tepelena, Ambasadorul Republicii Albania la București, în vizită de rămas bun.
Ministrul afacerilor externe român a apreciat buna colaborare cu ambasadorul Ilir Tepelena pe durata mandatului acestuia la București, fapt care a contribuit la intensificarea și diversificarea dialogului politico-diplomatic și a cooperării economice și sectoriale în multiple domenii, în special al educației și culturii. În context, a apreciat rezultatele foarte bune ale vizitei oficiale întreprinse la Tirana, la 14 noiembrie 2023, și interesul pentru un dialog regulat la nivel politico-diplomatic între cele două capitale.
Partea română a exprimat așteptarea ca lansarea recentă a curselor aeriene directe între București și Tirana să conducă la creșterea semnificativă și diversificarea comerțului bilateral și a contactelor interumane.
Totodată, oficialul român a transmis sprijinul pentru obiectivul de deschidere efectivă a negocierilor de aderare cu R. Albania, subliniind, în context, importanța continuării reformelor. În acest sens, a confirmat disponibilitatea pentru continuarea acordării de expertiză de către România în procesul aderării R. Albania la UE.
Ministrul român a apreciat rolul activ al R. Albania în calitate de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în mandatul 2022-2023, cu precădere rolul esenţial al Tiranei în promovarea rezoluțiilor Consiliului de Securitate privind condamnarea războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei.
Ambasadorul Ilir Tepelena a apreciat colaborarea excelentă cu autoritățile române pe durata mandatului său la București și a prezentat principalele realizări, cu accent pe impulsionarea dialogului politico-diplomatic și a cooperării în domeniile economic și comercial, justiție, apărare, cultură, turism.
În încheierea întrevederii, ministrul Luminița Odobescu a transmis urări de succes profesional ambasadorului Ilir Tepelena în cadrul viitoarelor sale misiuni.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii