Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Suceava Buletin informativ - 08.10.2021

ro

08 Oct, 2021 12:57 869 Marime text
Incendiu în localitatea Sucevița
07.10.2021, ora anunțării la 112 - 14:33
 
Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Sucevița, au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară din localitatea Sucevița.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta într-una dintre camerele de locuit, cu pericol de propagare la întreaga casă.
          Pompierii paramedici SMURD au preluat pe proprietarul locuinței, în vârstă de 71 de ani, care a suferit arsuri, și i-au acordat primul ajutor medical. Ulterior, l-au transportat la spital, pentru tratament de specialitate.
Au ars articole de îmbrăcăminte și dușumeaua dormitorului pe o suprafață de aproximativ un metru pătrat.
          Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza jarului sau scânteilor provenite din sobă cu acumulare de căldură.
Incendiul a fost lichidat la ora 15:15, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, cu bunurile aferente.
 
Incendiu în cartierul Ițcani al municipiului Suceava
07.10.2021, ora anunțării la 112 - 23:27
 
Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, au intervenit cu trei  autospeciale de stingere,  pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un atelier de reparații, din cartierul Ițcani al municipiului Suceava.
          La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului spațiului tehnic.
          Incendiul a fost lichidat la ora 23:15.
Au ars: acoperișul spațiului tehnic (atelier) pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați si s-au degradat un tub de oxigen și o motocositoare.
          Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unor scântei mecanice provocate de un fierăstrău mecanic.
          Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul construcției.
 
Incendiu în localitatea Costișa
08.10.2021, ora anunțării la 112 - 2:10
 
Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi și Mușenița, au intervenit cu opt  autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD,  pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Coștișa, comuna Frătăuții Noi.
          La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la construcțiile anexe din două gospodării, cu pericol de propagare la casele de locuit și la alte clădiri din vecinătate.
          Pe timpul intervenției de stingere, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru două femei, în vârstă de 40, respectiv 80 de ani, care au suferit atacuri de panică. Ulterior, cele două femei au fost transportate la spital.
La prima gospodărie, au ars: construcțiile anexe, corp comun, formate din șură, grajd și magazie, construcții din lemn cu o suprafață totală de aproximativ 100 mp. Au mai ars circa 25 metri cubi lemn de foc, 50 de baloți de fân și s-au degradat alte bunuri. În incendiu au pierit o vacă, doi porci și 20 de păsări de curte. Au fost salvate două case de locuit și restul anexelor din gospodărie.
La cea de-a doua gospodărie, au ars șura și grajdul, construite corp comun, pe aproximativ 80 mp. De asemenea, s-a degradat acoperișul unei alte anexe, pe o suprafață de 12 mp. Și aici, au fost salvate casa și restul construcțiilor anexe.
          Misiunea pompierilor militari la fața locului s-a încheiat la ora 6:40, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
         
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii