Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:31 08 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita - Misiunile pompierilor harghiteni din ultimele 24 de ore

ro

06 Aug, 2021 12:47 385 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Misiunile pompierilor harghiteni din ultimele 24 de ore

 
În ultimele 24 de ore, în contextul fenomenelor meteorologice manifestate, s-au înregistrat efecte în municipiul Miercurea Ciuc și în alte localități din județ, unde pompierii militari și civili, dar și echipaje ale Secției Drumuri Naționale și furnizorului de energie electrică, au acționat pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil sau pe cablurile electrice, în Bălan, Sâncrai, DN 13A, Borsec, Frumoasa și Miercurea Ciuc, Piața Libertății, unde a fost avariat un autoturism parcat, dar și pentru stingerea unui incendiu provocat de trăsnet, la o casă din satul Văcărești, comuna Mihăileni. Totodată, din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 7 localități, însumând un număr de peste 2.050 de consumatori nealimentați, din cauza copacilor căzuți pe rețele. Pentru remedierea defecțiunilor au acționat echipe ale distribuitorului de electricitate.
Important de menționat este că în urma manifestării codurilor de vreme rea, nu au fost înregistrate victime. La acest moment nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice.
Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
Mai multe informații despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
Concomitent cu gestionarea fenomenelor de vreme rea, salvatorii au acționat pentru stingerea a 2 incendii, dintre care o ardere necontrolată de vegetație uscată și alte resturi vegetale în urma curățării copacilor, în Bălan și un incendiu de deșeuri, depozitate necorespunzător, în curtea unei fabrici de produse abrazive, în Ciceu.
Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, 9 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 3 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în Șimonești (2) și Băile Tușnad (1); 1 mesaj privind fenomenele meteorologice prognozate - avertizare meteo COD ROȘU, în localitățile Șimonești, Atid, Avrămești, Săcel.
În continuare, pompierii militari harghiteni rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.
 
 
 
 
                                                                                    COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii