Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:59 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - Misiunile pompierilor militari harghiteni din ultimele 24 de ore

ro

21 Oct, 2021 13:23 625 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Misiunile pompierilor militari harghiteni din ultimele 24 de ore
În cursul zilei de ieri, 20 octombrie a.c., 28 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. În afara acestor situații, pompierii harghiteni au intervenit pentru stingerea a două incendii, ambele produse în municipiul Miercurea Ciuc.
 Astfel, două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la acoperișul unei locuințe. Ajunși la fața locului, pompierii au acționat pentru stingerea flăcărilor care se manifestau la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 40 mp. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, incendiul a fost stins în limitele găsite, fără posibilități de propagare la întreg imobilul și locuințele învecinate. În urma incendiului nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile. S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri în valoare de 600.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 15.000 lei.
Ieri dimineață, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pe strada Sâncrăieni, municipiul Miercurea Ciuc. Forțele de intervenție ajunse în cel mai scurt timp la locul evenimentului au constatat că autoturismul ardea în zona motorului și au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă. Incendiul a fost stins în limitele găsite și, cel mai probabil, a fost provocat de un scurtcircuit electric.
Două autoturisme au luat foc, în ultimele zile, în municipiu reședință de județ. Pentru a preveni astfel de evenimente, respectați următoarele măsuri:
[✔] verificaţi instalaţia electrică;
[✔] nu faceți improvizații la instalația electrică;
[✔] asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
[✔] verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
[✔] verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.
Totodată, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unui urs, în orașul Borsec.
În continuare, pompierii militari harghiteni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
 
 
 
 
                                                                                    COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii