Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Comunicat de presă -25.02.2022

ro

25 Feb, 2022 13:47 1002 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 54 din 25.02.2022
 
 
Pregătire pentru intervenția în cazul accidentelor rutiere grave
 
          Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești au organizat, ieri, un antrenament pe timpul căruia au fost simulate mai multe situații în care pot fi găsite persoanele și autoturismele, implicate în accidente rutiere grave.
Antrenamentul a avut loc pe un teren din localitatea Stâlpu, cu sprijinul unei societăți comerciale care se ocupă cu dezmembrări auto. Aceasta a pus la dispoziția echipajelor trei autoturisme, care au fost folosite pentru a crea scenariul unui accident cu victime multiple, unele dintre acestea încarcerate.
Pregătirea este foarte importantă pentru pompieri, iar succesul unei misiuni depinde de modul în care aceștia intervin. În cazul accidentelor rutiere, viteza de reacție și precizia sunt elementare. Aceștia trebuie să știe exact cum să procedeze pentru a salva o persoană dintre fiarele contorsionate ale unei mașini, iar acest lucru a fost pus în practică ieri.
Un rol important, l-au avut și echipajele medicale SMURD, care au fost pregătite pentru a prelua persoanele rănite.
Antrenamentul a avut rezultatul scontat, însă ne dorim ca, în viața de zi cu zi, să nu fie nevoie de intervenția pompierilor, iar numărul evenimentelor rutiere grave să fie tot mai mic.
Pentru a reuși acest lucru, recomandăm conducătorilor auto să fie prudenți atunci când se află la volan, pentru siguranța acestora și a celor participanți la trafic.
 
         Imagini Facebook - ISU GIURGIU: 
https://www.facebook.com/253064938190041/posts/2105642726265577/
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii