Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Grenadă defensivă, găsită în localitatea Bucșani

ro

25 Jun, 2024 15:25 341 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 250 din 25.06.2024
 
Grenadă defensivă, găsită în localitatea Bucșani
 
În timp ce desfășura lucrări agricole pe un câmp, un bărbat a găsit o grenadă. Acesta nu a știut cum să procedeze și a transportat obiectul cu autoturismul, până la domiciliu. El a aflat de la poliție că este vorba despre un obiect de muniție și că trebuie solicitat ajutorul pirotehnicienilor din cadrul ISU Giurgiu.
S-a întâmplat, în această după-amiază, în localitatea Bucșani.
La fața locului, pirotehnicienii au constatat faptul că era vorba despre o grenadă de mână defensivă. Aceasta a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă.
La caz a fost prezent și un echipaj de poliție din cadrul Secției nr. 8 Roata de Jos.
Reamintim faptul că, de la început anului, au mai fost găsite patru proiectile explozive, de calibrul 57, 75 și 100 mm, un proiectil exploziv trasor de calibrul 37 mm și un proiectil perforant de calibrul 88 mm în municipiul Giurgiu și în localitățile Vedea, Mihăilești, Băneasa, Vlad Țepeș și Bolintin Vale.
Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.
Informare preventivă
În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.  
Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.
Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii