Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Comunicat de presă -10.03.2022

ro

10 Mar, 2022 09:24 991 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 69 din 10.03.2022
 
 
Două sancțiuni contravenționale, în urma acțiunilor de la benzinării
 
Patru echipe de control din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat, ieri seară, verificări cu privire la respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, în zona a 13 stații de distribuție a carburanților din municipiul Giurgiu. Două persoane au fost surprinse în timp ce puneau carburant în recipiente din plastic și au fost sancționate contravențional cu avertismente scrise.
Pe timpul acțiunilor s-au purtat discuții cu șefii de stație referitoare la respectarea normelor specifice de apărare împotriva incendiilor și s-a atras atenția cu privire la supravegherea modului în care se desfășoară alimentarea și la interdicția de a permite clienților folosirea unor recipiente neconforme (bidoane, sticle din plastic etc.) pentru a lua carburant.
Acțiunile au avut ca scop prevenirea unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor.
Precizăm că art. 86 din Ordinul nr. 163 din 28 februarie 2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor prevede faptul că “produsele și substanțele combustibile se transportă, se manipulează și se depozitează în ambalaje adecvate, realizate și inscripționate corespunzător, în vederea identificării riscurilor de incendiu și stabilirii procedeelor și substanțelor de stingere ori de neutralizare adecvate.”
De asemenea, conform prevederilor art.1, alin.5, lit. b din H.G. nr. 537 din 6 iunie 2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, “manipularea şi depozitarea substanţelor şi a produselor combustibile, precum şi a celor cu tendinţă de autoaprindere, fără a ţine seama de proprietăţile lor fizico-chimice sau în ambalaje neconforme ori neinscripţionate corespunzător pentru identificarea riscurilor de incendiu sau explozie şi pentru stabilirea procedeelor de stingere, precum şi neasigurarea substanţelor specifice de stingere ori de neutralizare” constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000-10.000 lei.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii