Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Galați Comunicat de presă - 30.12.2022

ro

30 Dec, 2022 14:26 889 Marime text
                              COMUNICAT DE PRESĂ
 
Ultimele zile ale anului 2022 sunt gata să treacă prin clepsidra timpului!
2023 este aproape să-și deschidă primele file albe, necunoscute
 
           Pentru ca trecerea în noul an să fie un prilej de bucurie, iar petrecerea acestor momente să nu fie umbrită de producerea unor evenimente nedorite, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Galați vor monitoriza permanent dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.
   În plan operațional, pompierii gălățeni vor fi zilnic la datorie și vor asigura intervenția imediată în caz de urgență cu mijloacele tehnice din dotare.
             Răspunsul la urgențele medicale se va efectua prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor aflate în dificultate la unitățile spitalicești.
 
Pentru ca trecerea în Noul An să fie un prilej de bucurie, iar petrecerea acestor momente să nu fie umbrită de producerea unor evenimente nedorite, facem următoarele recomandări:
 
• cu ocazia meselor festive organizate de Revelion, organizatorii trebuie să țină seama de numărul persoanelor participante, pentru a nu depăşi capacitatea maximă admisă, iar culoarele şi căile de evacuare să fie menţinute libere, să fie marcate şi iluminate corespunzător;
• parcarea autoturismelor se va face astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru forţele de intervenţie.
         Unul din cele mai așteptate momente, în seara de Revelion, este spectacolul oferit de jocurile de artificii. Însă de multe ori, utilizarea ilegală a materialelor pirotehnice s-a soldat și cu evenimente grave.
 
     Pentru că mijloacele pirotehnice sunt folosite cu predilecție în această perioadă a anului, gândiți-vă întotdeauna la ce vi se poate întâmpla vouă sau celor din apropierea voastră atunci când folosiți aceste petarde și artificii. NU merită să vă riscați sănătatea pentru câteva secunde de distracție.
          Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite este important să conștientizați pericolul utilizării necorespunzătoare a acestor obiecte. Reamintim cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori. Chiar și pentru materialele cu nivel de risc foarte scăzut, utilizarea de către copii nu este indicată și poate fi periculoasă.
         Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de folosirea necorespunzătoare, nu utilizați artificiile în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor sau echipamentelor de încălzire.
 
   „La mulți ani și un An Nou plin de bucurie și realizări!
                  
 
 
                                                                  Purtător de cuvânt
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii