Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Galați Comunicat de presă

ro

27 Sep, 2023 09:32 497 Marime text
Exercițiu al ISU Galați cu forţe în teren combinat – „joint”, având ca temă „Gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui cutremur de pământ care a afectat municipiul Galați”
 
În data de 28.09.2023 ora 10.00, în zona Vrancea s-a produs un cutremur intermediar (la adâncimea de 130 km) cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, care a fost resimţit şi în municipiul Galați cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, cu o durată de aproximativ 32 secunde, producând pierderi şi distrugeri însemnate.
Din datele furnizate de apelanţii din municipiul Galați s-au constatat următoarele efecte negative:
  •  1 imobil avariat/afectat: Corpul de clădire nr. 1 aparținând Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu.
  • prăbuşirea rafturilor pe care sunt depozitate cărți şi rămânerea în captivitate în spaţii ostile vieţii şi sub dărâmături a unui număr de 5 persoane.
  • rănirea unui număr de 12 persoane, surpinse de rafturile pline cu cărți, din care 7 cu răni ușoare și 5 grav răniti.         
  • Corpul de clădire 2 aparținând Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu, la care se efectuau lucrări de reabilitare au suferit avarii însemnate prin prezența fisurilor la fațadă, prăbușirea scărilor interioare şi a unor elemente portante şi neportante de construcții şi rămânerea în captivitate în spaţii ostile vieţii şi sub dărâmături a unui număr 14 persoane;
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați declanşează Planul Roşu de Intervenţie al judeţului Galați

Scopurile exercițiului sunt următoarele:
  • testarea fluxului informațional și a procesului decizional pentru gestionarea situaţiilor create şi menţinerea cooperării între componentele sistemului integrat.
  • modul de organizarea a cooperării pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă de amploare.
  • antrenarea personalului privind modul de  acţiune în cazul producerii unor evenimente de amploare simultane şi cunoaşterea posibilităţilor de organizare a acţiunilor de răspuns.
  • perfecţionarea deprinderilor pentru punerea în aplicare a planurilor de cooperare cu instituţii care pot îndeplini funcţii de sprijin pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă.
  • antrenarea personalului cu responsabilităţi în coordonarea medicală, din cadrul Dispeceratului integrat ISU-SMURD-SAJ, privind culegerea informaţiilor despre producerea evenimentului şi alertarea echipelor medicale (din UPU respectiv a ambulanţelor din cadrul S.A.J.) în vederea deplasării la locul producerii evenimentului.
  • verificarea viabilităţii procedurilor de cooperare pe timpul intervenţiei cu echipajele de prim ajutor din cadrul SMURD în cazul unui număr mare de victime.
  • verificarea intervenţiei formaţiunilor medico-sanitare, verificarea punerii în aplicare de către unităţile spitaliceşti a Planului Alb.
ISU Galaţi desfăşoară frecvent astfel de exerciţii cu scopul antrenării atât a forţelor proprii cât şi a tuturor factorilor cu atribuţii în domeniu pentru a fi în măsură să gestioneze operativ orice situaţie de urgenţă.
Având în vedere concentrarea de forțe care participă la această aplicație în data de 28.09.2023, în intervalul orar 10.00 – 12.00, circulația se va desfășura cu dificultate pe strada 1 Decembrie 1918 în dreptul Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii