Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor „Ziua Informării Preventive”

ro

13 Jun, 2023 09:39 463 Marime text
Nr. 163 Oradea, 13.06.2023
 
 COMUNICAT DE PRESĂ
MARȚI 13: „Ziua Informării Preventive”: ghinionul poate fi prevenit!
 
Pompierii bihoreni vă îndeamnă: Fiţi prevăzători!
         
         
          Marți,  13 iunie  a.c., cu ocazia „ Zilei Informării Preventive”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor (ISU Bihor) desfăşoară o serie de activităţi menite să familiarizeze populaţia cu măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă, precum şi cu regulile de comportare în cazul declanşării riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul judeţului.
 
          Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în  fiecare zi de marţi 13,  să fie organizată „Ziua Informării Preventive”.
Activităţile desfășurate de pompierii bihoreni cu prilejul „Zilei Informării Preventive” urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă, precum şi formarea unor comportamente adecvate în rândul copiilor, tinerilor și adulților, pentru a ști cum să acționeze în cazul producerii unor evenimente care le pot periclita viaţa şi bunurile.
Pentru a marca acest eveniment, personalul Inspecției de Prevenire a ISU Bihor a organizat luni, 12 iunie a.c., puncte de informare preventivă în Oradea, Roșiori, Diosig și Batăr, desfășurând totodată, sesiuni instructiv-educative pe această linie, la nivelul instituţiilor de învățămînt din localitățile menționate, aceste activităţi continuând și în cursul zilei de azi, marți 13.  
De asemenea, de la ora 10.00, personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților va fi prezent la Centrul comunitar Comuniteca, unde va efectua activități de pregătire în domeniul situațiilor de urgență, a elevilor înscriși la Atelierul “Prevenirea și stingerea incendiilor” organizat de ISU Bihor, cu sprijinul Fundației Comunitare Oradea.
         
  •  
 
În anul 2022, la nivelul județului Bihor, cele mai frecvente cauze de producere a incendiilor le-au constituit instalațiile electrice defecte/improvizate/lăsate sub tensiune nesupravegheate, coșurile de fum defecte sau necurățate și mijloacele de încălzire defecte/nesupravegheate.
Incendiile pot fi prevenite, iar una dintre regulile obligatorii este să folosiți corect instalațiile și echipamentele electrice, sobele de încălzit și să curățați periodic coșurile de fum.
Dacă observați probleme la instalațiile electrice sau la mijloacele de încălzire, apelați la specialiști! Orice improvizație poate duce la incidente cu consecințe grave!
Parcurgeți ghidul cu măsurile preventive, pentru protecția dumneavoastră și a celor dragi - https://fiipregatit.ro/ghid/incendiu/
 
Persoană de contact      
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii