Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Buletin de presă - 02.12.2021

ro

02 Dec, 2021 14:55 849 Marime text

BULETIN DE PRESĂ
      Mare atenție la mijloacele de încălzire!
       Incendiu la o locuință din comuna Tămășeu
                    
 
            Miercuri, 01 decembrie a.c., în jurul orei 18.05, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, care sesiza izbucnirea unui incendiu la o locuinţă situată în localitatea Parhida, comuna Tămășeu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a mobilizat operativ la adresa indicată de apelant, patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, din care trei de stingere și unul de prim ajutor calificat.
            Ajunși la locul intervenției, pompierii militari au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta la o cameră și la acoperișul casei, reuşind să-l stingă în limitele găsite și să împiedice astfel propagarea flăcărilor la celelalte încăperi ale locuinței.
            În urma producerii evenimentului, au ars aproximativ 50 de metri pătrați din acoperișul casei, circa 20 de metri pătrați din tavanul unei camere, un dulap, două ferestre și o ușă.  
            Din fericire, nu au existat persoane rănite.
            Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauza probabilă a incendiului, o sobă aflată în funcțiune, lăsată nesupravegheată sau supraîncălzită.
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, vă reamintește faptul că, prin respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor, puteți evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale și, mai grav, în unele situații, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești.
Astfel, pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență generate de mijloacele de încălzire, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor :
 
  • Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii sau nesupravegheate;
  • Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  • Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
  • Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
  • Nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
  • Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
  • Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;
  • Cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic  într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting  complet resturile de jar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii