Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Comunicat de presă - 08.12.2022

ro

08 Dec, 2022 15:50 825 Marime text
                 Nr. 287  Oradea, 08.12.2022
 
      BULETIN INFORMATIV
 
       Mare atenție la lumânări!
        Incendiu la un apartament de pe strada Alexandru Cazaban din Oradea
 
 
În interval de numai patru zile, două apartamente din Oradea au fost afectate de incendii izbucnite, cel mai probabil, din cauza lumânărilor, primul dintre acestea, produs duminică, 04 decembrie a.c., la un apartament de pe strada Moldovei, soldându-se cu rănirea unei persoane.
 
În după-amiaza zilei de joi, 8 decembrie a.c., echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament, cel mai probabil din cauza unei lumânări nestinse, după ce, în urmă cu patru zile au gestionat un eveniment similar, pe strada Moldovei, în urma căruia o persoană a ajuns la spital, iar alte trei s-au intoxicat ușor cu fum.
Din fericire, incendiul produs joi, în jurul orei 12.50, care se manifesta într-o debara a apartamentului situat la etajul 2 al unui bloc cu 3 etaje, nu s-a soldat cu victime, proprietarii locuinței autoevacuându-se la timp.
Pompierii militari au stins focarele în aproximativ 10 minute, reușind astfel să împiedice propagarea flăcărilor la camere, după care, au acționat pentru ventilarea locuinței inundate cu fum și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.
Ca urmare a producerii incendiului, au ars bunuri depozitate în debaraua afectată de flăcări.
Recomandările pompierilor bihoreni pentru prevenirea unor astfel de evenimente
 
 
În scopul preîntâmpinării unor astfel de situații, care se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite, ca în cazul incendiului produs în data de 04 decembrie a.c., în Oradea, vă recomandăm să vă asigurați că lumânările sunt stinse complet atunci când părăsiţi încăperea, când le depozitați în diferite locuri și în timpul nopţii.
Totodată, vă sfătuim să nu amplasați lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile (mobilier, perdele, cărți, draperii, hârtie etc.) ori în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii.
De asemenea, este important să folosiți întotdeauna un suport special pentru lumânări, care să fie rezistent la temperaturi ridicate și suficient de mare pentru a proteja de picături de ceară topită.
         
 
 
OFIȚER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii