Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Comunicat de presă - 21.10.2022

ro

21 Oct, 2022 11:49 904 Marime text
  Nr. 252  Oradea, 21.10.2022
 
BULETIN INFORMATIV
 
Renunțați la improvizații!
Incendiu la o gospodărie din Fegernic
 
           
            În noaptea de joi spre vineri, 21 octombrie a.c., pompierii militari au intervenit în localitatea Fegernic din comuna Sârbi, pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie.
           
În jurul orei 01.50, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, echipajele de pompieri ale Gărzii Sălard și ale Stației Săcueni au fost alertate pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din localitatea Fegernic.
În momentul sosirii forțelor de intervenție, s-a constatat faptul că incendiul se manifesta la acoperișul casei, cu pericol de propagare la încăperile gospodăriei dar și la casa vecină.
Pentru stingerea focarelor și protecția locuinței amenințate de flăcări, pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind să lichideze incendiul în aproximativ 30 minute și să salveze încăperile gospodăriei.
În urma evenimentului, provocat, cel mai probabil, de un cablu electric neizolat corespunzător, au ars acoperișul casei și un metru cub lemn de foc.
Din fericire, nu au existat persoane rănite.
 
Renunțați la improvizații!
 
În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, reamintim cetăţenilor obligativitatea respectării următoarelor norme de apărare împotriva incendiilor:
 
  • Nu utilizaţi instalaţii și aparate electrice uzate, defecte sau improvizate, cu conductori neizolaţi, prize sau întrerupătoare cu defecţiuni, siguranţe necalibrate, doze sau derivaţii fără capace de protecţie;
  • Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • Pentru remedierea defecţiunilor la instalaţii și aparate electrice și pentru verificarea periodică a instalaţiilor electrice apelaţi numai la personal autorizat;
  • Nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin racordarea mai multor consumatori mari (radiatoare, plite electrice, aeroterme, boilere, aparate de aer condiţionat și altele asemenea) din aceeași priză, în același timp;
  • Nu utilizaţi aparatele electrice cu mâinile ude și nu trageţi de cablu pentru debranșarea lor;
  • Păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112.
 
Persoană de contact
SUBOFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii