Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș Buletin informativ

ro

11 Sep, 2023 13:37 465 Marime text
În perioada 08.09.2023, ora 08:00 – 11.09.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 128 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INCENDII:
08.09.2023
(ora 19:05) Pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit pe bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Pitești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei anexe gospodărești. A existat pericolul de extindere a incendiului la construcțiile învecinate, însă pompierii au reușit să oprească flăcările din propagare. Nu au fost victime ale incidentului.
În intervalul de referință, pompierii argeșeni au continuat să intervină la solicitările cetățenilor pentru localizarea și lichidarea a opt incendii de vegetație uscată și deșeuri menajere, care au afectat o suprafață totală de teren de aproximativ 41.000 mp și au ars circa 300 kg de deșeuri menajere și din plastic.
                   
Având în vedere că în fiecare zi au fost intervenții ale salvatorilor la astfel de arderi necontrolate, dar și gradul ridicat de uscăciune al vegetației, facem un apel la cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea arderilor necontrolate.
Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
10.09.2023
(ora 10:50) Echipajul pirotehnic de la Detașamentul de Pompieri Pitești a fost solicitat să intervină într-o pădure din localitatea Sălătrucu, pentru identificarea, cercetarea, ridicarea și transportul, în vederea depozitării a unei grenade găsită de un cetățean cu un detector de metale. În urma căutărilor la locul intervenție, pirotehniștii au descoperit o grenadă de mână defensivă, trei focoase de proiectile explozive și 125 de cartușe de infanterie calibrul 7.92 mm, cu proveniență din Primul Război Mondial.

Reamintim că muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea trebuie să știți ce să faceți atunci când găsiți obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare:
  •  Nu atingeți aceste elemente;
  •  Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;
  •  Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;
  • Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.
În intervalul de referință, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pe teritoriul județului și în cazul a șapte evenimente rutiere, în care colegii noștri au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea îngrijirilor medicale la nevoie, alături de echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Argeș. În aceste incidente au fost implicate 16 vehicule și au rezultat 10 victime, iar pentru cinci dintre acestea a fost nevoie și de transport la spital.
De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 86 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.     
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii