Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Timiș Reținut pentru furt calificat

ro

09 Feb, 2023 11:47 483 Marime text
Nr. 20 din 9 Februarie 2023
 
BULETIN INFORMATIV 9 FEBRUARIE 2023
REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT
 
La data de 08.02.2023, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Timișoara au reținut un bărbat, în vârstă de 37 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.
În fapt, la data de 27.12.2022, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Timișoara au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns în interiorul locuinței personale, situată pe strada Cronicar Ioan Neculce din municipiul Timișoara, de unde ar fi sustras mai multe bunuri și obiecte personale, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 15.000 de lei.
În cursul zilei de ieri 08.02.2023, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Timișoara au depistat în municipiul Timișoara, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, bănuit de săvârșirea faptei, acesta fiind condus la sediul secției de poliție pentru audieri.
În urma probatoriului administrat în cauză, bănuitul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, ulterior magistrații dispunând față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.
Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului și recuperării prejudiciului în totalitate.
  •  
 
ACȚIUNE A BIROULUI PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR
 
În data de 08.02.2023, în intervalul orar 10:00-14:00, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Timiș, împreuna cu lucrători din cadrul Direcției Generale a  Poliției Locale Timișoara, reprezentanți ai Primăriei Timisoara și personalul adăposturilor de animale din județul Timiș, au organizat o acțiune în zonele Kuncz, Peneș Curcanul, Gheorge Pop de Băsești și Gara de Nord din municipiul Timișoara, în vederea informării cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale aflate în vigoare în domeniul protecției animalelor.
 
Acțiunea a fost organizată în vederea prevenirii si combaterii faptelor antisociale privind protecția animalelor, respectarea prevederilor OUG 55/2002, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, precum și conștientizarea deținătorilor de câini cu privire la necesitatea sterilizării acestora în vederea prevenirii abandonului.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.500 de lei, respectiv pentru încălcarea prevederilor legale din OUG 55/2002, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi (proprietarii câinilor nu au depus la sediul unităților de poliție documentele prevăzute de lege) și pentru încălcarea prevederilor legale din OUG 155/2001, privind aprobarea programului pentru gestionarea câinilor fără stăpân (animalele nu au fost sterilizate de proprietari).
 
Conform prevederilor legale, este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și metișii acestora, excepție făcând exemplarele cu regim special prevăzute în normele metodologice de aplicare ale OUG 155/2001, privind aprobarea programului pentru gestionarea câinilor fără stăpân, amenda fiind cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.
 
Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Timiș vor continua activitățile de verificare pentru prevenirea evenimentelor negative.
 
  •  
 
ACȚIUNE CU EFECTIVE MĂRITE ÎN ORAȘUL RECAȘ
 
În data de 08.02.2023, în intervalul orar 08:00-14:00, polițiștii Orașului Recaș, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Timiș și lucrători din cadrul I.T.M. Timiș, D.S.P. Timiș și Garda de Mediu Timiș, au organizat o acțiune cu efective mărite în orașul Recaș, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, combaterii fenomenului infracțional, reducerii numărului de accidente rutiere și verificării respectării de către societățile comerciale a legislației în domeniu.
 
La activități au participat și polițiștii Serviciul Rutier, Serviciului de Ordine Publică și cei ai Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județeran Timiș.
 
Au fost verificate 12 societăți comerciale, legitimate 134 de persoane, controlate 83 de autovehicule și reținute, în vederea suspendării, 2 permise de conducere.
 
În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.625 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere, conform OUG 195/2002 R.
     
De asemenea, au fost invitate 4 persoane la sediul I.T.M. Timiș și 3 persoane la sediul D.S.P. Timiș.
 
Activitățile de verificare vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii