Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Alcool la volan

ro

15 Jan, 2024 13:39 422 Marime text
Nr. 15 din 15 ianuarie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ   
 
În perioada 12 – 14 ianuarie, polițiștii rutieri sibieni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care s-au constatat 12 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 34 de permise de conducere, au fost retrase 36 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 580 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 180.000 de lei.
Le reamintim șoferilor prevederile legale în vigoare, conform cărora cei ce consumă alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, dar și cei care conduc fără a deține acest drept vor fi condamnați la închisoare cu executare dacă sunt găsiți vinovați de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.
 
Exemple semnificative:
La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 17.45, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Luptei, pe fondul nepăstrării distanței de siguranță în mers, un sibian în vârstă de 38 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar în fața sa de către un alt sibian, în vârstă de 23 de ani.
Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.
Testarea alcoolscopică a bărbatului de 38 de ani a indicat un rezultat de 1,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 19.00, în Slimnic, polițiștii rutieri l-au testat alcoolscopic pe șoferul unui autoturism condus pe DN 14, un localnic în vârstă de 42 de ani.
Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 00.30, în timp ce desfășurau activități specifice pe linia prevenirii și combaterii conducerii sub influența alcoolului și substanțelor psihoactive, pe DJ 105G, în afara localității Mârșa, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Avrig au oprit pentru control două autoturisme.
La volanul primului autoturism a fost identificat  un avrigean în vârstă de 56 de ani, a cărui testare alcoolscopică a indicat un rezultat de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Al doilea autoturism a fost condus de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Mârșa, testarea alcoolscopică a acestui șofer indicând o valoare de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei doi conducători auto au fost însoțiți la o unitate medicală unde li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
Ambii șoferi sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 09.00, în afara orașului Agnita, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 105 de către un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Agnita.
Din verificările efectuate a rezultat faptul că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat, iar rezultatul testării sale alcoolscopice a indicat o valoare de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.
 
La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 11.00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Calea Gușteriței de către un sibian în vârstă de 45 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În baza celor constatate, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul penal.
 
La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 22.30, în Hamba, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Pădurii de către un localnic în vârstă de 25 de ani.
Polițiștii au constatat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar testarea sa alcoolscopică a indicat un rezultat de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii