Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:31 27 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Știre de presă -20.12.2021

ro

20 Dec, 2021 15:11 745 Marime text
                                                        Nr. 110662 din 20 Decembrie 2021
 
 
 
ATENȚIE LA ÎNȘELĂCIUNILE PRIN METODA „ACCIDENTUL”
 
Polițiștii ialomițeni atrag atenția asupra solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute, sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav, și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență. Vă rugăm insistent să nu dați curs acestor apeluri!
 
Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.
 
Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.
 
Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
 
Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.
 
La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, la data de 19 decembrie a.c., a fost înregistrată o astfel de faptă, în comuna Drăgoești. Astfel, o femeie în vârstă de 79 de ani, a reclamat faptul că a fost victima acestei metode de înșelăciune, suma de bani pusă la dispoziție fiind de 4.200 de lei.
 
În apelul telefonic efectuat, un bărbat a pretins că fiul său a suferit un accident rutier și are nevoie să fie ajutat cu o sumă de bani pentru intervenții chirurgicale. Astfel, la imobilul femeii din comuna Drăgoești s-au prezentat două persoane cărora aceasta le-a înmânat 4.200 de lei, după care au plecat într-o direcție necunoscută.
 
În cauză, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coșereni au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii