Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Buletin de presă -18.10.2021

ro

18 Oct, 2021 10:06 758 Marime text
Nr. 68.678 din 18 octombrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 18.10.2021
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 17 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 9 acţiuni şi s-a intervenit la 73 de evenimente, dintre care 68 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 25 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 301 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 127.955 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 53 de permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
 
TINERI BĂNUIŢI DE FURT CALIFICAT, IDENTIFICAŢI DE POLIŢIŞTI
 
La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au identificat doi tineri, de 25, respectiv 26 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 16 spre 17 octombrie a.c., aceştia ar fi pătruns în anexele locuinţei unei femei de 67 de ani, din comuna Rediu şi ar fi sustras 6 păsări, un borcan cu zarzavat şi o bicicletă.
 
Prejudiciul a fost recuperat parţial, fiind restituit persoanei vătămate.
 
Cercetările continuă.
 
 
CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
De asemenea, din verificările efectuate a rezultat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.
 
CERCETAŢI PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 17 octombrie a.c., un bărbat de 33 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Tomeşti, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările continuă.
 
La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au depistat un bărbat de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Cotnari, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.

 
La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au oprit pentru control, pe raza oraşului Târgu Frumos, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea faptelor antisociale.
 
În cadrul acţiunii au fost verificate 47 de autovehicule şi au fost legitimate 68 de persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.335 de lei, dintre care 11 pentru abateri la regimul rutier, 11 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice şi 9 pentru alte abateri.
 
 
La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, combaterea faptelor antisociale şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În cadrul acţiunii au fost verificate 10 societăţi şi au fost legitimate 11 persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.305 lei, dintre care 2 pentru abateri la regimul rutier, 2 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice şi 2 pentru alte abateri.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii