Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Giurgiu Polițiștii giurgiuveni continuă acțiunile preventive

ro

15 Dec, 2023 14:42 432 Marime text
Nr. 7602/430 din 15 decembrie 2023
 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
Polițiștii giurgiuveni continuă acțiunile preventive
 
Astăzi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, Biroului Siguranță Școlară și cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au continuat activitățile pentru creșterea siguranței elevilor și cadrelor didactice, la Școala Martiri Brâncoveni, din municipiul Giurgiu.
 
Activitățile au fost desfășurate în scopul creșterii gradului de informare al elevilor în privința formării unui comportament rutier responsabil, prin cunoașterea și respectarea regulilor de circulație, pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul elevilor și, totodată, pentru prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor în unitățile de învățământ. 
 
Pe linie de siguranță rutieră, polițiștii le-au prezentat celor aproximativ 40 de elevi principalele reguli de circulație, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni sau pasageri în autovehicule și le-au transmis să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.
 
Astfel, micuții au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni sau pe culoarea verde a semaforului, să se asigure de fiecare dată și să nu alerge pe trecerea pentru pietoni, pentru a fi în siguranță.
 
În egală măsură, au fost îndrumați să distribuie cu prudență informațiile, să nu se lase influențați de ceea ce văd pe internet, dar și în privința interacțiunii cu persoanele pe care nu le cunosc.
 
Reamintim faptul că polițiștii giurgiuveni desfășoară, în mod constant, activități educative în unitățile de învățământ!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii