Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Depistați la volan fără permis de conducere, dar și sub influența alcoolului sau a altor substanțe

ro

08 May, 2023 14:34 562 Marime text
Nr. 3044269 din 8 mai 2023
 
 
        
EVENIMENT RUTIER
 
         La data de 5 mai 2023, în jurul orei 15:01, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au fost sesizați prin apel la S.N.U.A.U cu privire la faptul că pe DJ 251, în interiorul comunei Matca, din județul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană a fost rănită.
         Din verificările preliminare, precum și după efectuarea cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit că o tânără, cu vârsta de 20 de ani, din satul Drăgușeni, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251 în interiorul comunei Matca, ar fi surprins și accidentat un biciclist, care se angajase în traversarea străzii pe bicicletă, pe marcajul pietonal, pe sensul de deplasare al autoturismului.
         În urma acestui eveniment rutier a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, un bărbat cu vârsta de 49 de ani, din satul Bulboaca, județul Vaslui, precum și avarii la autoturism, dar și la bicicletă.
         A fost efectuat testul alcoolscop atât conducătoarei auto, cât și biciclistului, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.
         Persoana rănită a fost preluată de un echipaj medical de la ambulanță și transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
SAU A ALTOR SUBSTANȚE
 
 
 
         La data de 7 mai 2023, în jurul orei 07:40, polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați au oprit în trafic pe strada Traian, la intrarea în municipiul Galați dinspre localitatea Vânători, un autoturism care era condus de un bărbat de 53 de ani, sub influența băuturilor alcoolice.
         La testarea alcoolscop a conducătorului auto a fost indicată o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         Pentru aceeași faptă va fi cercetat un alt bărbat, cu vârsta de 51 de ani, din municipiul Galați, care a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian, dinspre localitatea Vânători către Bariera Galați, din municipiul Galați, sub influența băuturilor alcoolice, la data de 7 mai 2023, la ora 08:51.
         Valoare indicată la testarea alcoolscop, a fost tot de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge.
        
***
 
         În cursul aceleași zile de 7 mai 2023, la ora 18:22, polițiști din cadrul Poliției Oraș Târgu Bujor – Formațiunea Rutieră și din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești au depistat un tânăr, cu vârsta de 20 de ani, din comuna Drăgușeni, județul Galați, care conducea un autoturism, în interiorul satului Cuca, sub influența substanțelor psihoactive.
         La testarea Drugtest a fost indicată o valoarea pozitivă pentru metamfetamine, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
DEPISTATĂ LA VOLAN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
        
 
         Tot la data de 7 mai 2023, în jurul orei 17:30, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Orașului Berești a oprit în trafic, pe raza satului Pleșa, din județul Galați, un autoturism care era condus de o tânără, cu vârsta de 23 ani, din satul Lupești, comuna Mălușteni, județul Vaslui, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
         De asemenea, s-a stabilit că autoturismul fusese încredințat pentru condus de către concubinul persoanei depistate, un bărbat cu vârsta de 33 de ani, din satul Gara Banca, județul Vaslui, aflat pe bancheta față dreapta, chiar dacă cunoștea faptul că aceasta nu deține permis de conducere.
         Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane ce nu deține permis de conducere.
 
***
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii