Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Tânăr fără permis în zona intersecției dintre strada Siderurgiștilor cu strada Basarabiei

ro

06 Nov, 2023 11:01 544 Marime text
Nr. 3044398 din 6 noiembrie 2023
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE, SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE SAU A SUBSTANȚELOR INTERZISE
 
         La data de 3 noiembrie 2023, în jurul orei 19:30, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați au oprit în traficul rutier, pentru control, pe bulevardul Marea Unire, în zona parcului Viva, un autoturism care era condus de un bărbat, cu vârsta de 30 de ani, din satul Costi, județul Galați.
         Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
         În urma controlului corporal și al autovehiculului au fost descoperite asupra bărbatului nouă folii de mici dimensiuni din staniol, în interiorul cărora se afla o substanță vegetală de culoare verde cu miros înțepător.
         La fața locului au ajuns și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați care au ridicat substanțele găsite în vederea continuării cercetărilor, fiind bănuite a face parte din categoria substanțelor psihoactive, iar conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.   
         În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
        
         La data de 4 noiembrie 2023, în jurul orei 00.10, un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Galați au depistat în traficul rutier, un bărbat cu vârsta de 33 de ani, care conducea o autoutilitară pe strada Furnaliștilor, din municipiul Galați, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
         A fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel cu privire la substanțe psihoactive, ambele rezultate fiind negative, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
        
         La data mai sus menționată, în jurul orei 02:30, un echipaj de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Galați au depistat în traficul rutier, un tânăr cu vârsta de 22 de ani, care conducea un autoturism în zona intersecției dintre strada Siderurgiștilor cu strada Basarabiei, din municipiul Galați, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
         La testarea cu privire la consumul de băuturi alcoolice, rezultatul a fost pozitiv, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. La testarea pentru consumul de substanțe psihoactive rezultatul a fost, de asemenea, pozitiv, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, precum și a consumului unor substanțe interzise.
         Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         Pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe va fi cercetat un alt bărbat, de 30 de ani, din municipiul Tecuci, după ce a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din orașul de domiciliu, la data de 5 noiembrie 2023, în jurul orei 01:40.
         Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
 
***
 
         Tot pentru aceeași infracțiune mai sus menționată vor fi cercetate și alte persoane care au fost depistate de polițiștii gălățeni după ce s-au urcat la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, în cursul zilei de duminică, 5 noiembrie, dar și a nopții de 5/6 noiembrie 2023 după cum urmează:
 
         Prima dintre acestea, un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Galați a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați în timp ce conducea un autoturism pe strada Brăilei, din localitatea de domiciliu, în jurul orei 17:30, iar în urma testării cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
         Cea de-a doua persoană, un tânăr, cu vârsta de 23 de ani, din comuna Piscu, județul Galați, a fost oprit în trafic, pentru control, de un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, la data de 06.11.2023, în jurul orei 01:00, în timp ce conducea un autoturism pe DN 25, în interiorul comunei Independența, din județul Galați.    
         Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței în organism a unor substanțe interzise.
 
***
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii