Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Depistat la volan fără permis de conducere

ro

17 Jul, 2023 15:06 828 Marime text
Nr. 3044323 din 17 iulie 2023
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, A ALTOR SUBSTANȚE SAU FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
         La data de 14 iulie 2023, în jurul orei 17:20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat în traficul rutier, un bărbat, de 27 de ani, care conducea un autoturism pe strada Eroilor, din comuna Movileni, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
          La testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
 
***
        
         În cursul nopții de 14/15 iulie 2023, în jurul orei 01:20, polițiști din cadrul Postului de Poliție Corod au oprit în trafic, pentru control, pe DJ 251H, în interiorul comunei Corod, din județul Galați, un autoturism care era condus de un tânăr, cu vârsta de 17 ani, domiciliat în satul Măcișeni, comuna Corni, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
         Pe bancheta dreaptă față se afla un alt tânăr, de 19 de ani, cu domiciliul tot în satul Măcișeni, acesta fiind cel care i-ar fi încredințat autovehiculul adolescentului să-l conducă, deși cunoștea faptul că nu deține permis de conducere.
         A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, respectiv încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.
***
 
         Și în data de 15 iulie 2023, au fost depistate patru persoane care, după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, au condus autoturisme pe drumurile publice.
         Prima persoană, un bărbat, de 55 de ani, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, în jurul orei 07:55, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tecuci, din municipiul Galați. La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
         A doua persoană, un bărbat, de 43 de ani, domiciliat în municipiul Brăila, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brăilei, din municipiul Galați, în jurul orei 19:30, sub influența substanțelor psihoactive. La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (Canabis).
         Pe bancheta din dreapta față se afla, în calitate de pasager, și un tânăr, de 19 ani, tot din municipiul Brăila, asupra căruia a fost găsit, în urma controlului corporal, un plic ce conținea o substanță vegetală, ce a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.
 
         Cea de-a treia persoană, un tânăr, cu vârsta de 22 de ani, din municipiul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Galați, în jurul orei 20:00,  conducând un autoturism pe bulevardul Marea Unire, cu direcția de deplasare spre strada Regiment 11 Siret, din orașul de domiciliu. La testarea pentru alcool rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (Canabis).
         
         A patra persoană, un bărbat, de 29 de ani, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, cu sprijinul celor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galaţi, în jurul orei 23:05, în timp ce conducea un autoturism pe strada Uzina de Apă, din municipiul Galați. La testarea pentru consumul de substanțe psihoactive a fost indicată valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (Canabis).
 
         Toți cei patru conducători auto au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, precum și a alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         Pentru aceeași infracțiune mai sus menționată va fi cercetat un alt tânăr, de 23 de ani, din satul Podoleni, comuna Barcea, județul Galați, care a fost depistat la data de 16 iulie 2023, în jurul orei 10:43, de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1981, din municipiul Tecuci, sub influența substanțelor psihoactive.
         La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (Canabis), motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.
         ***
 
 
URMĂRIT NAȚIONAL DEPISTAT DE POLIȚIȘTI
        
         La data de 16 iulie 2023, în jurul orei 23:20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci au observat un autoturism care se deplasa în mod sinuos pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci. Bărbatul care se afla la volan a refuzat să oprească la semnal și a continuat deplasarea pe DN 25 către comuna Drăgănești. A fost urmărit de echipajul de poliție, iar după aproximativ 2 km acesta a fost oprit, fiind vorba de un bărbat, de 34 de ani, domiciliat în comuna Ivești, județul Galați.
 
         La testarea pentru consumul de alcool, valoarea indicată de aparatul Drager a fost de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la cea pentru consumul de substanțe psihoactive a fost indicată o valoare pozitivă la consumul de Amfetamine.
         După verificarea în bazele de date s-a stabilit faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice și acesta a fost dat în urmărire la nivel național la începutul lunii în curs, întrucât se sustrage executării unui mandat de arestare emis de Judecătoria Bacău după ce a fost condamnat la 5 ani și 4 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, în anul 2018.
         De asemenea, autoturismul pe care îl conducea aparține mamei sale, însă cel depistat l-ar fi luat fără acordul acesteia.
 
         A fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive, precum și a alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.
         Ulterior, a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, în vederea punerii în executare a mandatului de arestare.
 
***
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii