Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Reţinut de poliţişti pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

ro

21 Nov, 2023 14:01 475 Marime text
Nr. 372 din 21 noiembrie 2023
 
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 20 noiembrie 2023
 
 
Activităţi preventive desfăşurate de poliţiştii buzoieni
 
În ziua de 20 septembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, au desfăşurat activităţi cu caracter preventiv la Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Soter” Buzău.
Activităţile au avut ca scop prevenirea comportamentului violent, a bullying-ului și cyberbullying-ului, precum și conștientizarea riscurilor asociate consumului de substanţe interzise.
Tema principală a discuţiilor a fost prevenirea victimizării minorilor prin recunoașterea situaţiilor de pericol în care aceştia ar putea fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente.

A fost abordată și problematica anturajului, elevilor fiindu-le atrasă atenţia asupra informaţiilor pe care le aduc la cunoştinţă persoanelor cu care interacţionează, printre aceştia putându-se ascunde şi cei certaţi cu legea. Totodată, s-au purtat discuţii cu privire la consecinţele consumului de droguri sau substanţe psihoactive asupra organismului. În acest sens s-a discutat despre măsurilor şi acţiunilor ce se pot întreprinde pentru diminuarea efectelor consumului de substanţe cu efect psihoactiv și prezentarea simptomelor, a schimbărilor de comportament pe care le poate manifesta un consumator de substanţe cu efect psihoactiv şi primele măsuri ce pot fi luate în astfel de cazuri.

Comportamentul preventiv în trafic a fost un alt subiect abordat de polițiști, siguranţa în drumul către şcoală fiind prioritatea acţiunilor desfăşurate de poliţişti în zona unităţilor de învăţământ şi în şcoli, fiindu-le prelucrate inclusiv noile prevederi în materie de răspundere penală în situaţia încplcării normelor rutiere.
 
  •  
 
Reţinut de poliţişti pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice
 
În ziua de 20 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției municipiul Buzău au reținut pentru 24 de ore un buzoian, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Incidentul a fost sesizat prin S.N.U.A.U.112, în data de 19 noiembrie a.c., de către persoana vătămată, un bărbat de 46 de ani, din Buzău.
Din cercetări a reieșit că, în timp ce persoana vătămată se afla în incinta unui supermarket din municipiul Buzău, ar fi fost agresat de către un bărbat necunoscut, ca urmare a unui conflict spontan.
În urma investigaţiilor, poliţiştii au identificat şi depistat principalul bănuit, stabilind că este vorba despre un buzoian de 34 de ani.
Față de bănuit, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.
 
  •  
Reținuți pentru nerespectarea ordinelor de protecție emise de instanţe
 
*Luni, 20 noiembrie a.c., în urma materialului probator administrat, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliției municipiului Buzău au reținut un bărbat de 42 de ani, din Buzău, pentru nerespectarea ordinului de protecție emis de instanţă.
Polițiștii au fost sesizați, în noaptea 20/21  noiembrie a.c., de către o femeie de 37 de ani, cu privire la faptul că fostul concubin a încălcat prevederile ordinului de protecție, deplasându-se la locuința acesteia, din municipiul Buzău, fără a avea un motiv întemeiat.
Prin ordinul de protecţie, bărbatului îi era interzis să se apropie de fosta concubină și de locuința acestuia la o distanță mai mică de 100 de metri.
Pe bază de ordonanță, polițiștii l-au reținut pe agresor pentru o perioadă de 24 ore. Astăzi, 21 noiembrie, urmează să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
 
 **În data de 20 noiembrie a.c,  poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Berca, au reţinut un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Vernești, pentru încălcarea ordinului de protecţie.
Fapta fost sesizată de către o femeie de 47 de ani, din Cândești.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 17-20 noiembrie a.c, bărbatul s-ar fi deplasat și ar fi pătruns în locuința fostei concubine, contrar celor dispuse în cadrul ordinului de protecţie emis la începutul lunii noiembrie de către instanță.
În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanță, urmând ca astăzi, 21 noiembrie, să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
 
Bănuit de furt calificat reținut de polițiști
 
În ziua de 20 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au identificat şi depistat principalul bănuit în cazul mai multor infracțiuni de furt calificat,  stabilind că este vorba de un tânăr de 22 de ani, din Dâmbovița.
Faptele au fost sesizate în perioada septembrie-noiembrie a.c., de către persoanele vătămate, doi buzoieni, de 46, respectiv 82 de ani.
Din cercetările efectuate, a reieşit că bănuitul ar fi sustras bani din mai multe automate de cafea din municipiul Buzău, dar şi componente ale acestora. Totodată, acesta ar fi pătruns prin efracție în incinta unui imobil, tot din municipiul Buzău, și ar fi sustras o drujbă electrică și un magnetofon.
Din investigaţii a reieşit că dâmboviţeanul este principalul bănuit şi în cazul altor două furturi similare.
În urma probatoriului administrat cu sprijinul poliţiştilor criminalişti, față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Astăzi, 21 noiembrie a.c., bărbatul urmează să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infacționale a bănuitului.
 
  •  
 
Accident de circulaţie
 
În data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN10, în Măgura.
Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune intre un autoturism  condus pe DN10, în localitatea Măgura, de catre un șofer de 44 de ani, din Buzău si o autoutilitara care il preceda,  la volanul careia se afla un conducator auto buzoian de 51 de ani.
Accidentul s-a soldat cu rănirea celor doi șoferi, dar și a pasagerului ce se afla în autoutilitară, un bărbat de 36 de ani, de asemenea din Buzău.
Aceștia au fost preluați de ambulanță și transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
Nereguli în trafic constate de polițiști
 
În ziua de 20 noiembrie a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 146 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 17 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Totodată, poliţiştii au desfășurat activități specifice pentru prevenirea victimizării pietonilor şi bicicliştilor care ar putea fi implicaţi în accidente pe fondul nerespectării normelor rutiere. 48 de participanţi la trafic din categoriile amintite au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile săvârşite. Aceştia au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 42 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 6 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
9 sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, dar şi 30 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
11 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea priorității de trecere, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale, dar și  pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 45.000 de lei.
 
Reamintim câteva recomandări de care trebuie să țineti cont atunci când vă aflați în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:
 
- Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;
- Angajaţi-vă în traversare doar după ce sunteţi siguri că şoferii v-au observat intenţia şi au oprit autovehiculele;
- Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
- Respectaţi culorile semaforului electric;
- Circulaţi numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci;
- Sunt interzise deplasările în grup pe partea carosabilă a drumurilor publice!
Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada!
Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii