Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Reținut pentru infracțiuni la regimul rutier

ro

21 Feb, 2024 14:39 370 Marime text
Nr.52 din 21 februarie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 20 februarie 2024
 
 
Reținut pentru infracțiuni la regimul rutier
 
La data de 20 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 60 de ani, cetățean străin, pentru infracțiuni la regimul rutier.
Acesta a fost depistat şi oprit în trafic de către polițiști, în timp ce conducea un autocamion pe DN2E85, în afara localității Mihăilești, cu o viteză peste limita legală.
Polițiștii au procedat la verificarea bărbatului în bazele de date, constatând că șoferul are exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
Față de șofer a fost luată măsura reținerii pentru de 24 de ore şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
  •  
 
Polițiștii rutieri prezenți în trafic în vederea prevenirii evenimentelor rutiere
 
În data de 20 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 282 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 19 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 52 de  participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 57 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 8 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză154 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui tânăr de 18 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.
Alte 11 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru efectuarea neregulamentară a depășirilor, pentru neacordarea priorității de trecere a autoturismelor ce aveau acest drept, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.
Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (24), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (26) dar şi 76 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 72.000 de lei.
Polițiștii au întocmit 5 dosare penale în urma neregulilor constatate în trafic.
Într-unul din cazuri este vorba despre un tânăr de 20 de ani, din Țintești, care a fost oprit în trafic de către polițiști, în timp ce conducea un autovehicul pe o stradă din municipiul Buzău.
În urma testării acestuia cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
Alte 4 persoane s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice având exercitarea dreptului de a conduce suspendată, conducerea pe drumurile publice a unui vehiculul neînregistrat sau neînmatriculat, tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate pe drumurile publice şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr de înmatriculare fals.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii